Podvodník Djokovič? TOTO poškvrní jeho kariéru, tvrdí bývalý tenista

Bývalý austrálsky tenista John Alexander obvinil Novaka Djokoviča z toho, že neustále používa rovnaký trik na to, aby získal výhodu v ...

Bývalý austrálsky tenista John Alexander obvinil Novaka Djokoviča z toho, že neustále používa rovnaký trik na to, aby získal výhodu v zápasoch. Volá po zmene pravidiel!

Fotogaléria

Srbský tenista Novak Djokovič (36) je rekordným držiteľom 24 grandslamových titulov. Je to legenda, ktorá sa nezmazateľne zapísala do tenisovej histórie. Faktom je, že jeho kariéru sprevádzajú časté obvinenia z toho, že simuluje zranenia, aby vďaka prestávkam na ošetrenie v nepriaznivo sa vyvíjajúcich zápasoch získal výhodu oproti súperom.

Bývalý austrálsky tenista John Alexander tvrdí, že to zanechá škvrnu na inak veľkolepej kariére Novaka Djokoviča a volá po zmene pravidiel. "Ak to hráči tak okato zneužívajú na taktické účely, mali by sme sa lepšie pozrieť na pravidlá,“ vyzýval bývalý tenista v podcaste pre ABC. "Ak je na jeho kariére niečo negatívne, tak je to nielen podľa mňa zneužívanie ošetrovacej pauzy na taktické účely."

Na snímke slovenský daviscupový tím sa raduje z víťazstva 3:1 nad Rumunskom, zľava Igor Zelenay, za ním Norbert Gombos, Lukáš Klein, nehrajúci kapitán Tibor Tóth a za ním Alex Molčan.
Tibor Tóth nominoval na Srbov: Slováci bez tradičného člena tímu Zobraziť článok

Alexander pridal aj konkrétny prípad, ktorý sa stal nedávno na United Cupe. Išlo o súboj Djokoviča s Čechom Jiřím Lehečkom, v ktorom si Srb po prehratom druhom sete zobral prestávku na ošetrenie zápästia. "Po prehratom druhom sete si vyžiadal pauzu a nechal si masírovať zápästie asi päť minút, čím pretrhal súperovo sústredenie na zápas. Potom sa vrátil na kurt, vyhral ďalších päť gemov a celý rozhodujúci set v pomere 6:1. Musím sa priznať, že po tomto už dávam za pravdu mnohým mojim priateľom, ktorí tvrdia, že ak nevidia krv, tak neveria, že ide o zranenie," hovoril tenisový expert.

Novak Djokovič podľa Johna Alexandera častými "zraneniami" znižuje tlak, ktorý je na neho vyvíjaný na najväčších podujatiach, akým bude napríklad blížiaci sa úvodný grandslam sezóny Australian Open. "Do turnaja vstúpi, podobne ako minulý rok, ako hráč, ktorý nie je úplne doliečený. Možno práve to potrebuje, aby si nepripúšťal tlak a podal maximálny výkon,” uvažuje Austrálčan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});