Legendárny Ľubomír Moravčík o Calzonovi: Myslím si, že neurobil žiadnu dieru do sveta...

Legendárny bývalý futbalista Ľubomír Moravčík (58) vyjadril svoj názor na trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu (55)

Legendárny bývalý futbalista Ľubomír Moravčík (58) vyjadril svoj názor na trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu (55)

Fotogaléria

37-násobný slovenský reprezentant v rozhovore pre denník Šport povedal svoj názor na trénera Francesca Calzonu. "Myslím si, že neurobil žiadnu dieru do sveta a nepriniesol niečo, čo by neurobil niekto iný. Mal šťastie, že v momente, keď sa vyberal tréner reprezentácie, nebolo z pohľadu slovenských trénerov veľa možností," začal rozprávanie o situácii v slovenskej reprezentácii Ľubomír Moravčík.

Sergio Ramos pózuje so slávnou speváčkou.
Shakira dostala prestížnu cenu za pieseň o Piquém: Neuveríte, s kým pózovala na pódiu! Zobraziť článok

"Vlado Weiss to neprijal a ostal v Slovane, tak dostal šancu Calzona. Aby som sa mal pred ním extrémne pokloniť, aký je veľký tréner, to zase nie. Prišiel, doniesol si so sebou talianskeho boha a postúpil," pokračoval.

Na jednej strane Moravčík Calzonu pochválil, na druhej upozornil, že talniaského kouča netreba preceňovať. "Samozrejme, tréner má na tom vždy zásluhu, ale nepreceňoval by som to. Postúpiť dokázal Kozák, potom Tarkovič, teraz prišiel Calzona a postúpil aj on. Poviem za seba - a nie je to o tom, že žiarlim - ja by som tiež chcel hrať kvalifikáciu s Luxemburskom a Islandom. To hovorí za všetko. Mali sme prijateľných súperov a zvládli sme to, lebo sme nezlyhali v kľúčových momentoch. Calzona bol v správny čas na správnom mieste," vyjadril svoj postoj bývalý futbalista Saint-Étienne.

Hokejista Slovana Émile Poirier.
Šok pre fanúšikov Slovana v Košiciach: TOTO ich vytočilo Zobraziť článok

"Bolo to o tom, v akej forme prišli hráč na zraz. Tréner je tam na to, aby vytvoril v kabíne dobrú atmosféru. To však posúdiť neviem, lebo v nej nie som. Treba mu poďakovať, urobil dobrú robotu, ale hovoriť o ňom ako o záchrancovi slovenského futbalu je prehnané. Aj výkon proti Islandu bol dobrý priemer,“ povedal Ľubomír Moravčík.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});