Žilina zdolala Slovan, Zlaté Moravce porazili Skalicu

Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v sobotnom zápase 8. kole nadstavbovej časti Niké ligy o titul na pôde Slovana Bratislava 3:2. K víťazstvu ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v sobotnom zápase 8. kole nadstavbovej časti Niké ligy o titul na pôde Slovana Bratislava 3:2. K víťazstvu a druhému miestu v tabuľke im pomohlo aj vylúčenie domáceho Kyriakosa Savvidisa v 62. minúte. Slovan už má istý titul v najvyššej slovenskej súťaži.

Žilinčania dokázali skórovať proti Slovanu premiérovo v tejto sezóne a prvýkrát od vlaňajšieho apríla. Plný počet bodov si odniesli zo zápasu s "belasými" naposledy v marci 2023 a ich neúspešná séria proti staronovému majstrovi trvala päť zápasov. Dve kolá pred koncom súťaže bojuje s Dunajskou Stredou a Trnavou o účasť v pohárovej Európe.

        sumár - 8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:3 (1:2)
Góly: 25. Blackman, 53. Marcelli - 7. Bile, 33. Ďatko, 90.+3. Adang. ŽK: Pauschek - Gidi. ČK: 62. Savvidis. Rozhodovali: Dohál - Zemko, Hrmo, 6350 divákov
Slovan: Borjan - Blackman, Bajrič, Wimmer, Zmrhal - Pauschek, Savvidis - Weiss (83. Isaac) - Barseghjan, Strelec (83. Vojtko), Marcelli (89. Zuberu)
Žilina: Belko - Minárik, Stojačevski, Ndjeungoue - Ďatko (78. Bari), Gidi (78. Adang), Sauer, Javorček (90.+4. Essomba) - Bile, Jambor, Iľko (78. Hranica)

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola nadstavbovej časti Niké ligy nad MFK Zemplín Michalovce 1:0. V tabuľke skupiny o udržanie si tak upevnili 8. priečku, pred deviatou Skalicou majú deväťbodový náskok. Michalovčanov čaká tuhý boj o vyhnutie sa baráži. Mužstvo Františka Straku je na 10. pozícii s rovnakým počtom bodov (24) ako predposledné FC Košice.
 

Jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal v 40. minúte Chinonso Emeka, ktorý zužitkoval presný center Hilaryho Gonga a hlavou zariadil tri body pre Trenčanov. Domáci dominovali v držaní lopty (69:31) a z aktivity vyťažili aj viac streleckých pokusov na bránku (8:3).

        8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Góly: 40. Emeka. Rozhodovali: Gemzický - Straka, Jánošík, ŽK: Emeka - Acosta
Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský – Bariš – Gajdoš (85. Hájovský), Ibrahim, Gong (71. Uchegbu, 85. Akila), Sunday (71. Djerlek) – Emeka (63. Kupusović)
Michalovce: Frelih – Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Karasjuk (73. Zubairu) – van Kessel (73. Jánošík), Acosta (79. Šimko), Vaško, Marcin – Niarchos (73. Adekunle)

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zaznamenali druhé víťazstvo v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. V ôsmom kole skupiny o udržanie sa zdolali MFK Skalica 1:0. Zlatomoravčania majú ako už istí zostupujúci na konte 11 bodov a patrí im posledné 12. miesto. Skaličania majú 36 bodov a s určitosťou obsadia konečnú 9. priečku.
 

Rozhodujúci gól strelil v 11. minúte Marek Kuzma. Zlatomoravčania sa presadili z jedinej strely do priestoru brány. Skaličania vyslali na domáceho brankára Patrika Richtera šesť pokusov, no bez gólového efektu.

        8. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Skalica 1:0 (1:0)
Gól: 11. Kuzma. Rozhodovali: Benedik – Vass, Halíček. ŽK: Brenkus (ViOn), 506 divákov.
Z. Moravce: Richter – Jinjolava, R. Nagy, Gono, Suľa – Duga – J. Švec (61. Čonka), Nonikashvili (90. Balaj), Brenkus (73. Tabatadze), Mondek – Kuzma (90. Balić)
Skalica: Junas – Krčík, M. Nagy (77. Ranko), Podhorin, Černek – Hradecký, Mášik – Morong (46. Gaži), Alves (71. Vlasko), Matejov (46. Baumgartner) – Smékal (71. Sobczyk)

Odporúčame z TIVI.sk
 
});