Bayern Mníchov má nového trénera: Šancu dostane mladý kouč

S nemeckým klubom podpísal v stredu trojročnú zmluvu, informovala AFP.
  • Zdroj: TASR/AP

S nemeckým klubom podpísal v stredu trojročnú zmluvu, informovala AFP.

Vincent Kompany sa stal novým trénerom futbalistov Bayernu Mníchov. S nemeckým klubom podpísal v stredu trojročnú zmluvu, informovala AFP.
 

Tridsaťosemročný Belgičan pôsobil od roku 2022 na lavičke Burnley v anglickej Premier League. Vo svojej úvodnej sezóne priviedol tím do najvyššej súťaže, ale v uplynulom ročníku ho nedokázal udržať medzi elitou a skončil na zostupovom 19. mieste.
 

Kompanyho meno sa v súvislosti s Bayernom začalo spomínať v úvode minulého týždňa po tom, ako vedenie nemeckého klubu neuspelo v rokovaniach s niekoľkými ďalšími kandidátmi. Xabi Alonso z Bayeru Leverkusen, kouč nemeckej reprezentácie Julian Nagelsmanm i rakúsky kormidelník Ralf Rangnick deklarovali, že zostávajú na svojich pôvodných pozíciách. Oliver Glasner nedostal povolenie opustiť Crystal Palace.
 

Bayern v uplynulej sezóne nezískal žiadnu trofej, v najvyššej domácej súťaži obsadil až tretie miesto a v Lige majstrov vypadol v semifinále.

 

"Teším sa na túto výzvu. Je pre mňa česť pracovať v Bayerne Mníchov, ktorý patrí k najlepším klubom na svete. Ako tréner si musíte stáť za tým, čím ste. Preferujem herný štýl založený na kreativite a držaní lopty, no nesmie v ňom chýbať ani agresivita a odvaha. Teším sa na prácu s hráčmi a na budovanie tímu," vyjadril sa Kompany.

Odporúčame z TIVI.sk