Futbalový svet v slzách: Zomrel legendárny obranca († 85), autor gólu v zápase storočia

Nemecký futbal oplakáva smrť legendárneho obrancu Karla-Heinza Schnellingera († 85). Bol považovaný za jedného z najlepších obrancov ...
  • Zdroj: iStock

Nemecký futbal oplakáva smrť legendárneho obrancu Karla-Heinza Schnellingera († 85). Bol považovaný za jedného z najlepších obrancov svojej éry a preslávil sa aj gólom v "zápase storočia".

Bývalý nemecký reprezentačný obranca Karl-Heinz Schnellinger zomrel vo veku 85 rokov. Smutnú správu potvrdila pre nemecké médiá jeho rodina. Schnellinger bol vo svojej ére považovaný za jedného z najlepších obrancov na svete, bol účastníkom štyroch majstrovstiev sveta.

V roku 1962 získal nemecký titul s Kolínom a vyhlásili ho za najlepšieho nemeckého futbalistu sezóny. Obdobie v rokoch 1965-1974 strávil v drese slávneho talianskeho AC Miláno, s ktorým získal osem trofejí vrátane titulu v Serie A a trofeje v Pohári majstrov, dnešnej Ligy majstrov.

Na snímke vľavo brankár Milan Borjan (Slovan) a vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Weiss st. prehovoril o svojej budúcnosti: Nechcem nič konkretizovať, ale... Zobraziť článok

Hoci sa zúčastnil štyroch svetových šampionátov, s národným tímom Nemecka na trofej nedosiahol. Svoj jediný reprezentačný gól strelil v pamätnom semifinále MS v Mexiku v roku 1970 proti Taliansku. Jeho Nemecko prehralo 3:4, keď v predĺžení padlo rekordných päť gólov. Tento duel je označovaný ako "Zápas storočia". Nemci napokon na týchto MS získali bronz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk