Sklenaříkovej ex je v slzách: Hrozná tragédia! Dvojnásobná vražda v rodine

Bývalý francúzsky reprezentant Christian Karembeu (53) prehovoril o tragických udalostiach. Pri nepokojoch v Novej Kaledónii boli zastrelení ...

Bývalý francúzsky reprezentant Christian Karembeu (53) prehovoril o tragických udalostiach. Pri nepokojoch v Novej Kaledónii boli zastrelení dvaja členovia jeho rodiny!

Fotogaléria

Nepokoje vypukli pre ústavný návrh zákona, ktorým sa menia pravidlá regionálnych volieb: právo voliť získajú všetci pôvodní obyvatelia, ale aj obyvatelia súostrovia s najmenej desaťročným pobytom v Novej Kaledónii.

Podľa vlády v Paríži by na základe nového zákona do voličských zoznamov pribudlo asi 25.000 ľudí. Novokaledónske hnutie za nezávislosť však v súvislosti s ústavným zákonom vyjadrilo obavy, že v ňom definované zmeny oslabia politický vplyv domorodých Kanakov.

Karembeu verí v spoločný dialóg. „Na každej strane nemožno beztrestne zabíjať ľudí. Keď poslanci schvaľujú zákony, myslím si, že je potrebná konštruktívna diskusia. Aby aj občania zákon pochopili, čo je dobré pre krajinu a pre spoločné komunity,“ vysvetlil.

Od začiatku nepokojov je už sedem mŕtvych.

„Bolo náročné otvoriť sa ľudom,“ hovorí Martin Škrtel.
Škrtela nominácia na záverečný kemp neprekvapila: Mak a Čavrič? Dalo sa to vyriešiť inak Zobraziť článok

Cristiano Ronaldo zápas kvôli červenej karte nedohral.
Cristiano Ronaldo lámal ďalšie rekordy: TOTO nedokázal nikto v dejinách! Zobraziť článok

Do Davida Pastrňáka (vľavo) a Pavla Zachu (vpravo) sa obuli fanúšikovia Bostonu.
Fanúšikovia Bostonu sa ostro pustili do českých hviezd: Naložili Pastrňákovi aj Zachovi! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk