Škrtela nominácia na záverečný kemp neprekvapila: Mak a Čavrič? Dalo sa to vyriešiť inak

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká posledná fáza prípravy na EURO 2024. A aj posledné škrtanie v nominácii. Aktuálne sa na zozname ...
  • Zdroj: Branislav Račko

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká posledná fáza prípravy na EURO 2024. A aj posledné škrtanie v nominácii. Aktuálne sa na zozname trénera Francesca Calzonu nachádza 32 mien.

FOTOGALÉRIA: Martin Škrtel

Po prípravnom kempe v rakúskom Bad Erlachu pošlú tréneri domov 6 hráčov a zostávajúcich 26 hráčov pocestuje na európsky šampionát do Nemecka.

Bývalého kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Martina Škrtela (39) nominácia neprekvapila. „Myslím si, že z tohto menoslovu sa už dá vyčítať aj to, kto sa napokon dostane do užšieho výberu. Mňa veľmi teší najmä to, že sa tam nachádzajú mená ako Dominik Takáč a Sebastian Kóša, s ktorými som hrával v Trnave. Obaja mali výbornú sezónu. Boli to opory Spartaka a už len fakt, že sa dostali do širšieho kádra, pre nich veľa znamená. Inak sú v tíme väčšinou stálice, ktoré sú v reprezentácii už dlhší čas,“ povedal Škrtel pred denník Šport.

Slovenský futbalista Róbert Mak.
Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney: Jeho meno sa skloňuje so slovenským tímom Zobraziť článok

S veľkou pravdepodobnosťou sa v užšej nominácii objaví stredopoliar Slovana Juraj Kucka (37), ktorý hral na MS 2010 aj ME 2016 a 2020. „Zatiaľ mu rameno drží. Dúfajme, že sa už nič nestane, čo by ohrozilo jeho štart. Viackrát som s ním komunikoval, rozhodol sa pre riskantnejšiu cestu tým, že sa vyhol operácii. Budem mu držať palce,“ dodal Škrtel.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk