Súperi Slovenska na MS 2025? Takto by mala vyzerať naša skupina

Svetový šampionát v Česku sa ešte ani neskončil a mnohí sa už pozerajú na ten ďalší. O rok privítajú A-kategóriu švédsky Štokholm a dánsky ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Svetový šampionát v Česku sa ešte ani neskončil a mnohí sa už pozerajú na ten ďalší. O rok privítajú A-kategóriu švédsky Štokholm a dánsky Herning.

FOTOGALÉRIA: Kanada - Slovensko

Slovenskí hokejisti v Prahe vo štvrtok dohrali, semifinálovú bránu im zatvorila Kanada. A tak fanúšikov zaujíma, s akými súpermi sa Slováci stretnú o rok. Skupiny MS sa vytvárajú vždy na základe postavenia tímov v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Slovensku momentálne patrí deviate miesto.

Podľa kľúča by sa mali Slováci objaviť v skupine A. Našimi súpermi by mali byť prvý, štvrtý, piaty, ôsmy, dvanásty, trinásty a šestnásty tím rebríčka.

Istým lídrom rebríčka zostane po MS Kanada, preto je jasné, že sa v skupine s ňou stretneme. V skupine by sme mali ďalej naraziť na Francúzsko, Rakúsko, Lotyšsko a nováčika zo Slovinska. Do našej skupiny pribudne ešte štvrtý a piaty tím rebríčka, ale tieto dve mužstvá budú známe až po MS. Pôjde o niekoho zo štvorice USA, Švédsko, Švajčiarsko, Česko, tieto tímy sa však v rebríčku ešte budú posúvať podľa umiestnenia na tohtoročnom šampionáte, ktorý má pred sebou v sobotu semifinálové súboje.

Craig Ramsay pokračuje pri slovenskej reprezentácii.
Šatan prehovoril o budúcnosti Ramsayho: Bude pokračovať pri slovenskej repre? Zobraziť článok

Švédsko a Dánsko, ako organizátori šampionátu nemôžu hrať spolu v jednej skupine a preto ešte v skupinách môže prísť k úpravám.

V skupine B by sa malo predstaviť Maďarsko, Kazachstan, Nórsko, Dánsko, Nemecko, Fínsko. Zvyšná dvojica vzíde z tímov USA, Švajčiarsko, Česko. 

Legendárny slovenský hokejista Vincent Lukáč.
Vinco Lukáč nakladá: Náš najsilnejší tím porazili uličníci! Zobraziť článok

Súperi Slovenska na MS 2025:

Kanada, Francúzsko, Rakúsko, Lotyšsko, Slovinsko + dvaja zo štvorice (USA, Švédsko, Švajčiarsko, Česko).

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk