Legendárnemu Václavovi Nedomanskému zborná nechýba: Rusom by som dal zákaz aj v NHL

Člen Siene slávy slovenského hokeja, ktorý si výborné meno urobil aj v NHL, prišiel z Ameriky do rodného Česka, aby si pozrel zápasy ...
  • Zdroj: IIHF

Člen Siene slávy slovenského hokeja, ktorý si výborné meno urobil aj v NHL, prišiel z Ameriky do rodného Česka, aby si pozrel zápasy majstrovstiev sveta na vlastné oči. Legendárny Václav Nedomanský (80) prehovoril aj o téme neúčasti Rusov na šampionáte.

FOTOGALÉRIA: Nedomanský

Do bývalého spoločného štátu už nechodí tak často, ale svetový šampionát si nenechal ujsť.

„Na hokej som sa tešil, niekoľko zápasov som videl v televízii. Český národ je neuveriteľný, atmosféra je lepšia než na väčšine zápasov play-off NHL,“ povedal.

Aktuálne žije v teplej Kalifornii, no svoj milovaný zimný šport pozorne sleduje. Preto mu, samozrejme, neušlo, že Rusi a Bielorusi na turnaji chýbajú, jemu osobne však vôbec nie! Dokonca by im člen Hokejovej siene slávy v Toronte zakázal hrať aj v profilige:

Pospíšil absolvoval po zranení vyšetrenia na Slovensku.
Zranený Pospíšil sa to nebál povedať na plné ústa: Sľub, ktorý poteší každého Slováka! Zobraziť článok

„Hneď na začiatku som sa vyjadril, že NHL alebo vlády urobili chybu, že im dočasne nepozastavili víza a pracovné povolenia v Amerike. Pokiaľ sa všetko nevyrieši, nenechal by som ich hrať. Lenže tam je problém, že majitelia klubov platia veľké peniaze a chcú vyhrávať. Toto im je jedno.“

Smutní Slováci po prehre s Kanadou vo štvrťfinále.
Súperi Slovenska na MS 2025? Takto by mala vyzerať naša skupina Zobraziť článok

Legendárny Venco v minulosti pracoval aj ako konzultant pre slovenskú reprezentáciu i pre tri kluby NHL (Los Angeles, Nashville, Las Vegas). „Skončil som pred piatimi rokmi. Stačilo,“ dodal.

KDE všade ho uviedli?

1997 - Sieň slávy IIHF

2002 - Sieň slávy slovenského hokeja

2008 - Sieň slávy českého hokeja

2019 - Sieň slávy NHL

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk