Zranený Pospíšil sa to nebál povedať na plné ústa: Sľub, ktorý poteší každého Slováka!

Prišiel si po dobré správy! Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil (24) sa vyhne operačnému zákroku po zranení, ktoré utrpel ...

Prišiel si po dobré správy! Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil (24) sa vyhne operačnému zákroku po zranení, ktoré utrpel v záverečnom stretnutí B-skupiny MS proti Švédsku.

Fotogaléria

Talentovaný útočník Calgary Flames absolvoval vo štvrtok predpoludním vyšetrenie v bratislavskej nemocnici Penta Hospitals Medissimo. Podľa doktora Jána Grauzela, špecialistu v športovej traumatológii, nemá zranenie v hornej časti tela až taký závažný charakter a predpokladaná doba liečenia je do jedného mesiaca.

Samotný Pospíšil je s týmto verdiktom spokojný a ako sám priznal, celá táto patália určite neovplyvní jeho rozhodovanie o prípadnom budúcom reprezentovaní.

Čo ste sa dozvedeli z vyšetrení na Slovensku?

-Že to nie je až také vážne, ako by to mohlo byť. Za to som veľmi rád. Rehabilitácia potrvá pár týždňov. Veľmi ma však mrzí, že som nemohol chlapcom pomôcť v dôležitom štvrťfinále s Kanadou.

Obávali ste sa, čo si vypočujete, keď ste sem išli?

-Nevedel som, čo presne mám očakávať. Nejaké informácie som mal už aj z Ostravy, že to nebude extra vážne, no chcel som si to overiť ešte aj s doktorom na Slovensku. Presne mi vysvetlil, čo tam mám. Myslel som, že to bude na operáciu, ale nakoniec sa obídem bez nej. Prvé dva týždne budú asi trochu ťažšie, ale potom sa pustím naplno do rehabilitácie. Budem zotavovať doma vo Zvolene.

Vedeli ste v momente zranenia, že šampionát pre vás končí?

-Vedel som, že to je niečo vážnejšie, lebo mi stŕplo celé rameno. Lekár sa na to hneď pozrel a povedal, že do zápasu už nezasiahnem.

Ste v kontakte aj so zamestnávateľom z Calgary Flames?

-Áno, samozrejme sa zľakli a písali mi. Reprezentačný lekár sa skontaktoval aj s doktorom v Calgary a všetko mu vysvetlil. Dôležité je, že sa vyhnem operácii. Mohlo to byť, oveľa, oveľa horšie. Z tohto hľadiska je to pozitívne.

Ako veľmi to zamrzelo, že štvrťfinále ste pozerali len v TV?

-Ak mám pravdu povedať, nerád pozerám zápasy môjho tímu v televízore, najradšej by som pomáhal na ľade. Pred zápasom som chalanom vravel, nech do toho dajú všetko a fandil som im.

Tréner Ramsay povedal, že ste v šatni veľmi obľúbený, ako reagovali chalani, keď sa dozvedeli, že MS pre vás končia predčasne?

-Určite neboli radi. Podporu som dostal od nich veľkú, aj od spoluhráčov aj od trénerov. Ale aj od fanúšikov ako takých, veľmi si to vážim.

Dá sa na takéto momenty na ľade vôbec nejako pripraviť?

-Asi sa na to pripraviť nedá. Bolo to naozaj nešťastie, kedy som chcel vypichnúť puk a noha mi zašla do ryhy. Bol som meter od mantinelu a nemal som ako tomu pádu v podstate zabrániť.

Boli to vaše prvé seniorské MS, ako ich celé hodnotíte z osobného pohľadu?

-Bolo to skvelé, naozaj! Ešte mi to pár dní potrvá, kým to všetko vstrebem. V Ostrave bola neskutočná atmosféra, užil som si každý jeden zápas. Aj chalani boli úplne super.

Ovplyvní toto zranenie vaše uvažovanie v budúcnosti o tom, či prídete na MS alebo nie?

-Nad tým určite neuvažujem. Hokej pre mňa znamená veľa a slovenská reprezentácia taktiež. Ak budem zdravý, prídem na MS aj na budúci rok.

MUDr. Ján Grauzel: Do mesiaca bude fit

Pospíšil sa zveril do opatery uznávaného slovenského športového traumatológa Jána Grauzela, ktorý bližšie vysvetlil povahu i rozsah jeho zranenia. "Rozsah Martinovho zranenia nie je taký, že by si vyžadoval operáciu. Je to zranenie v hornej časti tela, bližšie to však špecifikovať nemôžem. Má silné pomliaždenie tkanív so zakrvácaním, ale bez poškodenia šliach. Dohodli sme sa na režime a liečbe, pričom kontrolu si dáme telefonicky a podľa potreby aj osobne."

"Liečba bude najskôr proti bolestivá, to znamená záves končatiny a lieky na bolesť plus chladenie končatiny. Nasledovať bude rehabilitačná liečba a postupné zaťažovanie končatiny. Predpokladaná doba liečenia je do jedného mesiaca," uviedol Grauzel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk