Krásne gesto kapitána Američanov Tkachuka: Víťazstvo venoval nebohému Demitrovi († 36)

Slovákom pomohli Američania. Slovenskí hokejisti mohli utorňajší zápas, posledný v skupine B, dohrávať už v pokoji. V stretnutí proti ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/SITA/AP

Slovákom pomohli Američania. Slovenskí hokejisti mohli utorňajší zápas, posledný v skupine B, dohrávať už v pokoji. V stretnutí proti Švédsku (1:6) im už o nič nešlo, to, že si zahrajú štvrťfinále a nepocestujú domov, nám zariadili necelé dve hodiny pred zápasom Američania, ktorí zdolali Lotyšov.

FOTOGALÉRIA: Lotyšsko - USA

Bol to fyzicky náročný zápas. Som hrdý na chlapcov, že to zvládli aj keď sa súper dokázal priblížiť na rozdiel gólu. Ukázali sme skvelý charakter,“ povedal po zápas kapitán USA Brady Tkachuk (24).

Práve Tkachukov otec Keith Matthew Tkachuk (52) bol v St. Louis spoluhráčom s nebohým Pavlom Demitrom (†  36), s ktorým hral dokonca v jednom útoku.

Radosť hokejistov Švédska po góle v zápase so Slovenskom na MS 2024
Trpká rozlúčka so skupinovou fázou! Slováci schytali od Švédov výprask Zobraziť článok

Pamätám si ho ako malý chlapec. Chodil sa pozerať na naše tréningy, kde sme korčuľovali ja a môj brat Matthew. Bolo to od neho krásne gesto. Môj otec ho zbožňoval. Z globálneho hľadiska môžem určite venovať dnešné víťazstvo Pavlovi a jeho krajine,“ uzavrel líder amerického tímu.

Americký hokejista Gavin Brindley (druhý zľava) sa teší po strelení gólu na 0:2, ktorý rozhodcovia po trénerskej výzve neuznali.
Američania nám pomohli: Slováci si na MS zahrajú štvrťfinále, poznajú už aj súpera! Zobraziť článok

Američanov čaká vo štvrťfinále domáce Česko, Slováci sa v boji o postup medzi štvoricu najlepších stretnú s Kanadou.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk