Vémola sa po výhre nad Véghom poriadne nabalil: Ťažké milióny za necelých 6 minút!

Poriadne sa nabalí. Českému bojovníkovi Karlosovi Vémolovi (38) po sobotňajšom víťazstve nad Attilom Véghom sa zatrasie účet. Pred odchodom ...
  • Zdroj: instagram/karlos_terminator_vemola

Poriadne sa nabalí. Českému bojovníkovi Karlosovi Vémolovi (38) po sobotňajšom víťazstve nad Attilom Véghom sa zatrasie účet. Pred odchodom do športového dôchodku si za necelých šesť minút súboja v odvete storočia zarobil 7,5 milióna českých korún (viac ako 300 tisíc eur).

FOTOGALÉRIA: Fanúšikovia MMA jasajú: Végh chce odvetu s Vémolom čo najskôr!

„Myslím, že si zaslúžim dostať rovnaké prachy, ako dostane Attila,“ povedal Vémola ešte pred samotným zápasom. „Chcel presne to, čo má on. Aj keby to bolo zadarmo,“ potvrdil Karlosove slová promotér Pavol Neruda v rozhovore pre Šport.sk.

Najlepšie platení bojovníci

Vémola inkasoval za prvý zápas s Véghom, ktorý v roku 2009 prehral, približne 1,5 milióna českých korún (asi 60 tisíc eur). A kde sa odmena pre českého bojovníka vyšplhala tentoraz? „Je to viac ako stotisíc eur, ale nebudem to viac špecifikovať,“ nechcel viac prezradiť Neruda.

Attila Végh vs Karlos Vémola
Fanúšikovia MMA jasajú: Végh chce odvetu s Vémolom čo najskôr! Zobraziť článok

Terminátor bol ale konkrétnejší. „Je to presne päťkrát toľko, ako za prvý zápas.“ Vémola sa tak s Véghom stali najlepšie platenými zápasníkmi v histórii Oktagonu. V hre ale zostáva tretí zápas, kde by si mohli obaja prísť ešte na lepší balík peňazí.

André Reinders a Attila Végh
Vémolov tréner: TOTO rozhodlo! Na Véghovi som si pred zápasom niečo všimol Zobraziť článok

V porovnaní s honorárom českého svetového fightera Jiřího Procházku (31), ktorý zápasí v najlepšej organizácii zmiešaných bojových umení (UFC), je to iba omrvinka. Podľa portálu Mmasalaries.com si Procházka vlani v zápase proti Brazílčanovi Pereirovi zarobil 20 miliónov českých korún (viac ako 800 tisíc eur).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk