Američania nám pomohli: Slováci si na MS zahrajú štvrťfinále, poznajú už aj súpera!

Američania nás posunuli definitívne do štvrťfinále! V zápase B-skupiny majstrovstiev sveta zdolali hokejisti USA Lotyšsko a je jasné, ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Američania nás posunuli definitívne do štvrťfinále! V zápase B-skupiny majstrovstiev sveta zdolali hokejisti USA Lotyšsko a je jasné, že Slovensko si vo štvrtok zahrá štvrťfinále proti Kanade. Nič na tom nezmení večerný duel Slovákov proti Švédsku, v ktorom už v podstate o nič nejde.

FOTOGALÉRIA: Lotyšsko - USA

Už po 83 sekundách sa Američania ujali vedenia, keď skóroval Tkachuk. O dve minúty neskôr dopravili Američania opäť puk do siete Lotyšska, ale rozhodcovia gól neuznali. V 14. min sa už ale skóre menilo, keď Werenski dostal perfektnú prihrávku do medzikruží a peknou kľučkou prekonal Gudlevskisa - 0:2.

Americkí hokejisti zľava Johnny Gaudreau, kapitán Brady Tkachuk, Cole Caufield, Matthew Boldy a Zach Werenski sa tešia z gólu.
Lotyšsko - USA ONLINE: Slovákom pomohol Slafkovského spoluhráč! Zobraziť článok

Otrasení Lotyši inkasovali v 23. min tretí gól a zdalo sa, že do štvrťfinále ich už posunie iba zázrak. V tretej tretine pridali Američania štvrtý gól, ale potom prestali hrať a Lotyši v priebehu 16 sekúnd strelili dva rýchle góly a vrátili sa do zápasu. Definitívu dal v 49. min Caufield piatym gólom.

Online prenos zo zápasu Kanada - Česko.
Kanada - Česko ONLINE: Kanada naďalej bez prehry a víťazom skupiny Zobraziť článok

Lotyšsko - USA 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Góly: 24. Krastenbergs (Tralmaks), 45. Tralmaks (Zile), 45. Mamčics (Daugavinš) - 2. Tkachuk (Caufield), 14. Werenski (Caufield, Pinto), 23. Caufield (Boldy), 41. Body (Zegras), 49. Caufield (Pinto), 60. Farabee.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk