Daniel Lipšic usmrtil pri dopravnej nehode otca trénera Poľska, Róbert Kaláber nechápe, čo sa dialo potom: Hlava mi to neberie

Slovenský tréner Róbert Kaláber (54), ktorý viedol na MS v hokeji Poľsko, prehovoril o strate otca Emila. Pri dopravnej nehode ho usmrtil ...

Slovenský tréner Róbert Kaláber (54), ktorý viedol na MS v hokeji Poľsko, prehovoril o strate otca Emila. Pri dopravnej nehode ho usmrtil špeciálny prokurátor a bývalý politik Daniel Lipšic.

Fotogaléria

Čo to znamená pre poľský hokej, že hrá opäť medzi elitou, veď pred dvomi rokmi ste ešte boli o dve divízie nižšie. Čo sa zmenilo?

Na hokejovom zväze je väčší poriadok. Bolo obdobie, keď chalani nechceli reprezentovať. Prišiel nový prezident a dohodli sme sa, že hráčom sľúbime to, čo im aj reálne môžeme dať. Nemôžeme sľúbiť, načo nemáme a hráči to pochopili. Zvýšila sa aj sledovanosť, ale stále je hokej v Poľsku asi na desiatom mieste popularity.

V poľskej lige môžu mať kluby na súpiske až 16 cudzincov. Vyskladať národné mužstvo nebolo asi jednoduché, či?

Neviete si predstaviť, aký je to problém. My sme na šampionát reálne vyberali tím zo 40 hráčov. V poľskej lige musí byť na súpiske jeden brankár a jedna formácia domácich hráčov a ostatní môžu byť cudzinci. Útočníkov ako tak máme, ale problém bol nájsť obrancov a gólmana. Našťastie sa nám podarilo naturalizovať brankára Fučíka.

Michal Handzuš odstúpil z pozície člena Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
Handzuš o atentáte na premiéra: Bol som zhrozený a šokovaný! Hráči to mohli mať v hlavách Zobraziť článok

V Poľsku trénujete už desať rokov, nemali ste ponuky vrátiť sa na Slovensko?

Samozrejme, že to bolo v hre, ale ja som v Poľsku spokojný a nemám dôvod niečo meniť.

Aj chodíte na Slovensko?

Samozrejme. Vyrastal som v Bratislave, mám tam oboch bratov a mamu, takže chodím za nimi na návštevu.

Vy ste hrávali tiež hokej, kto vás k tomuto športu dotiahol, otec?

Otec bol futbalista a ja s dvomi bratmi sme sa dali na hokej. Bývali sme vedľa zimného štadióna a raz sme sa bratom išli okolo, bola na štadióne prípravka, tak sme sa išli trénera opýtať, či nemôžeme aj my prísť. Došli sme domov a povedali otcovi, že zajtra máme tréning o siedmej (smiech). Trošku bol z toho v šoku, ale ráno nás tam zaviezol.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk