Najlepší tréner Weiss o hráčoch konkurencie: Dvoch beriem hneď!

Najlepším trénerom slovenskej ligy sa v ankete Jedenástka sezóny opäť stal Vladimír Weiss st. (59).

Najlepším trénerom slovenskej ligy sa v ankete Jedenástka sezóny opäť stal Vladimír Weiss st. (59).

Fotogaléria

Omladenie

Tréner Slovana chce omladiť prestarnuté mužstvo, ktorého vekový priemer sa blíži k 28 rokom. Ak by sme hovorili len o základnej zostave, je to výrazne nad 30 rokov. „Máme rozrobených šesť až sedem hráčov. Keď prídu štyria až piati, tak budem rád,“ prezradil.

Podľa jeho slov nie je ľahké získať dobrého hráča. „Hovorí sa, že voľný hráč nie je dobrý hráč, ale ide, samozrejme, iba o frázu. V tom rozpočte, ktorý máme, verím, že urobíme dobré rozhodnutia. Mužstvo potrebuje mladých hráčov, ale potrebuje takisto hlavne dobrých hráčov,“ povedal Weiss s tým, že rozrobených majú aj takých, ktorí už v Slovane pôsobili. Už dlhšie sa v zákulisí hovorí o možnom návrate odchovanca Róberta Maka (33).

Zostane so synom

Tréner Slovana bol v minulých dňoch spájaný s reprezentáciou Azerbajdžanu, ale zrejme u nášho majstra zostáva. „S Ivanom Kmotríkom st. mám viac-menej zmluvu na dobré slovo a postavené je to na priateľstve. Dal mi šancu, keď som bol mladý tréner a ja sa mu to teraz snažím splatiť kamarátstvom a, samozrejme, výsledkami,“ ozrejmil s tým, že hoci túži po Lige majstrov, aspoň by chcel dostať klub v pohároch vyššie, čiže do skupiny Európskej ligy. K tomu má pomôcť aj jeho syn, ktorý pokračuje v kariére.

Jedenástka sezóny

Takáč (Trnava) - Kmeť (Trenčín), Bajrič, Kašia (obaja Slovan), Andzouana (D. Streda) - Kováčik (Podbrezová), Kucka (Slovan), Zeljkovič (Trnava), Barseghjan (Slovan) - Polievka (B. Bystrica), Ďuriš (Trnava).

Na snímke vľavo brankár Milan Borjan (Slovan) a vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Weiss st. prehovoril o svojej budúcnosti: Nechcem nič konkretizovať, ale... Zobraziť článok

Na snímke hráč ŠK Slovan Bratislava Juraj Kucka získal cenu fanúšika a cenu za najlepšieho hráča Niké ligy za sezónu 2023/24.
Kucka získal tri ceny: Najlepším trénerom ligy sa stal Weiss st. Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk