Najlepší tréner Weiss o hráčoch konkurencie: Dvoch beriem hneď!

Najlepším trénerom slovenskej ligy sa v ankete Jedenástka sezóny opäť stal Vladimír Weiss st. (59).

Najlepším trénerom slovenskej ligy sa v ankete Jedenástka sezóny opäť stal Vladimír Weiss st. (59).

Fotogaléria

Tréner majstrovského Slovana Bratislava hovoril o ponuke z Azerbajdžanu, svojom synovi i o chystaných letných zmenách v belasom kádri. A hoci vlastných hráčov považuje za najlepších v súťaži, vedel by si vybrať hráčov aj z kádrov ligových konkurentov.

Podľa Weissa je stále ťažšie a ťažšie obhajovať prvenstvá v ankete Tréner roka, pričom on hlasoval za ružomberského kouča Ondrěja Smetanu. „Jeho prínos je očividný. Vyhral pohár, vzkriesil mužstvo. Ďalej postúpili zázrakom do prvej šestky a potom hrali rozumne to, čo mužstvo potrebovalo. Myslím si, že má pred sebou skvelú trénerskú kariéru,“ ohodnotil svojho bývalého zverenca z prvého pôsobenia v Slovane.

Napísal len vlastných

Čo sa však týka jedenástky sezóny, do nej na hlasovací lístok zaradil len vlastných hráčov. „Myslím si, že hráči, ktorých som napísal, sú na svojich postoch stále najlepší v lige. Klobúk dolu však pred futbalistami z iných klubov, ktorí sa do najlepšej jedenástky dostali. Dvoch by som zobral do Slovana aj dnes, ale uvidíme, či sa nám podarí niekoho z nich získať,“ povedal tréner belasých.

Slovenský futbalista Róbert Mak.
Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney: Jeho meno sa skloňuje so slovenským tímom Zobraziť článok

Hovorí sa o tom, že Slovan prejavil záujem o brankára Dominika Takáča (25), ktorému sa v Trnave skončila zmluva. Ten však nemá mať veľký záujem ísť k rivalovi, preferuje zahraničie. Na lane ho má Plzeň a tiež belgické kluby. Druhým hráčom z najlepšej ligovej zostavy, ktorý je spájaný s belasým dresom, je Banskobystričan Róbert Polievka (27). Ide už o prestupovú ságu, ktorá bude mať v lete tretí diel. Kluby sa predtým nedokázali dohodnúť na odstupnom.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk