Kapitán Tomáš Pobežal po návrate z MS hráčov do 18 rokov: Mrzí ma, že sme boli dvakrát blízko k medaile

Slovenskí hokejisti si po roku opäť zopakovali boje o medaily na svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov. Po minuloročnej bolestivej prehre ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Slovenskí hokejisti si po roku opäť zopakovali boje o medaily na svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov. Po minuloročnej bolestivej prehre o bronz nad rovesníkmi z Kanady (3:4 po predĺžení), nedosiahli zverenci trénera Martina Dendisa na cenný kov ani tento rok v dueli o 3. miesto proti Švédom (0:4).

FOTOGALÉRIA: Osemnástka návrat z MS

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan označil ďalšiu účasť medzi záverečným kvartetom za ešte cennejšiu ako vlani.

"My sme s výsledkom veľmi spokojní, aj keď turnaj nezačal úplne dobrými výsledkami. Myslím si, že chlapci našli správnu chémiu a vyhrali dôležité zápasy, ktoré museli. Tento rok boli očakávania oveľa nižšie ako vlani a výsledok je preto o to cennejší. Chalani odohrali skvelé zápasy, keď mali ´nôž na krku´ a ukázali potenciál, ktorý je v nich do budúcna. Boj o medaily bol proti ťažkým favoritom, najmä súboj proti Švédsku bol odohratý so cťou. Chalani boli desať minút od medaily, možno šťastný moment mohol otočiť zápas v ich prospech a mohli sme byť ešte veselší. Verím však, že chalani budú hrať takéto veľké zápasy ešte vo vyšších kategóriách a s lepším výsledkom ako včera," uviedol Šatan na brífingu po prílete slovenských mladíkov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});