USA nominovalo prvých hráčov na MS: Do Česka idú zvučné mená z NHL

Americká hokejová reprezentácia zverejnila prvých 15 hráčov zo svojej nominácie na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave. Národný ...
  • Zdroj: SITA/AP

Americká hokejová reprezentácia zverejnila prvých 15 hráčov zo svojej nominácie na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave. Národný tím USA sa predstaví v základnej B-skupine spolu so Slovenskom, na ktorého ľade odohrá tri dni pred začiatkom turnaja prípravný zápas. Informácie priniesol web teamusa.usahockey.com.

"Začíname s vynikajúcou súpiskou. Medzi našimi hráčmi panuje veľké nadšenie a všetci sa tešia na reprezentáciu našej krajiny na majstrovstvách sveta," uviedol generálny manažér americkej reprezentácie Brett Peterson. V nominácii sú štyria hráči, ktorí boli vo svojom drafte vybraní v prvej päťke. Ôsmi už boli s USA na majstrovstvách sveta.

Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci! Zobraziť článok

Američania budú od 5. mája trénovať v Bratislave na prípravný zápas, ktorý sa uskutoční na štadióne Ondreja Nepelu. Svoje pôsobenie na MS začnú v úvodný deň - v piatok 10. mája nastúpia proti Švédsku. Na predošlom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku obsadili štvrté miesto, keď najprv nestačili v semifinále na Nemcov 3:4 pp a v rovnakom pomere nad nimi vyhrali neskôr Lotyši. Pre tých to bol prvý cenný kov na MS.
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});