Útočník Calgary Pospíšil prehovoril: Príde na MS do Čiech aj bez brata?

Prvú sezónu v NHL má o pár dní za sebou! Reč je o útočníkovi Martinovi Pospíšilovi (24), ktorý dostal v tomto ročníku šancu od manažmentu ...
  • Zdroj: SITA/AP

Prvú sezónu v NHL má o pár dní za sebou! Reč je o útočníkovi Martinovi Pospíšilovi (24), ktorý dostal v tomto ročníku šancu od manažmentu Calgary Flames v prvom tíme a chytil sa je bravúrne. Pre náš portál hodnotí sezónu a vyjadril sa aj k účasti na májových MS v Česku.

Jeho klubu sa v závere základnej časti veľmi nedarí. Flames prehrali z deväť duelov až osem a aj preto už dávnejšie stratili šancu na účasť v play-off.

Na snímke slovenská striedačka zľava Alex Tamáši, Róbert Lantoši, Pavol Regenda, kapitán Marek Hrivík a uprostred v pozadí tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Trénerovi SR pred MS v Česku radí umelá inteligencia: Ramsay, týchto vezmi a získame medailu! Zobraziť článok

„Máme do konca sezóny odohrať ešte šesť zápasov, v ktorých chceme získať, čo najviac bodov a potešiť našich fanúšikov,“ pokračoval talentovaný útočník, ktorý v 57 dueloch nazbieral 20 bodov (8 gólov a 12 asistencií).

V minulých týždňoch na Slovensku zarezonovala téma ohľadne jeho staršieho brata Kristiána, s ktorým kouč národného mužstva Craig Ramsay na májový šampionát nepočíta. „Prepáčte, ale k tejto téme sa nebudem vyjadrovať,“ odvetil Martin.

Obranca Marek Ďaloga musí nosiť na pravej ruke päť týždňov dlahu a nebude hrať na MS 2024 v Česku.
Ďalšia strata pred náš tím na MS: Skvelý obranca si zlomil ruku! Zobraziť článok

Hoci jeho starší súrodenec bude na MS v Česku chýbať, útočník Calgary pozvánku do reprezentácie neodmietne. „Ako som povedal, teraz sa ešte sústredím na záver sezóny v Calgary. Som však v kontakte so šéfom zväzu Mirom Šatanom. Ak budem zdravý a dostanem pozvánku, tak veľmi rád prídem,“ doplnil Martin Pospíšil, pre ktorého by to bol debut v seniorskej reprezentácii.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});