Tŕpky návrat Fehérváryho do zostavy: Zbieral mínusky a Washington schytal debakel

Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Slovenský obranca Martin Fehérváry (24) sa do kanadského bodovania ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Slovenský obranca Martin Fehérváry (24) sa do kanadského bodovania nezapísal a do štatistík mu pribudli dva mínusové body.

V zápase najvýraznejšie zažiarili strelec hetriku Zach Hyman a štvorbodový Leon Draisaitl, ktorý pridal ku gólu tri asistencie.

Washington prehral aj druhý zápas na päťzápasovom tripe po západnom pobreží. Oilers využili všetky tri presilovky a do listiny strelcov sa zapísal aj útočník Connor Brown, pre ktorého to bol prvý gól v 55. zápase sezóny.

Hráči St. Louis nadviazali na víťazstvo z Bostonu 5:1 a na domácom ľade zdolali Los Angeles 3:1. Vylepšili si tým pozíciu v bojoch o účasť v play off. V poradí o voľnú kartu strácajú na Vegas šesť bodov.

Hokejisti Nashvillu potvrdili aj vo Winnipegu, že patria k najúspešnejším tímom na klziskách súpera. Domácich Jets zdolali 4:2 a vonku zvíťazili v siedmom z uplynulých ôsmich duelov.

V súboji elitných tímov Západnej konferencie zvíťazili hokejisti Colorada vo Vancoveri 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Valerij Ničuškin. Canucks viedli už v 3. minúte 2:0, bývalý obranca "lavín" Nikita Zadorov zvýšil v 25. minúte na 3:0, no Canucks prišli o črtajúce sa víťazstvo. Ničuškin zavŕšil obrat hostí presilovkovým gólom v predĺžení, keď kuriózne prilbou usmernil do siete strelu Nathana MacKinnona. Najproduktívnejší hráč súťaže MacKinnon nazbieral dva body, v prebiehajúcej sezóne ich má na konte už 115 a produktivitu vedie s osembodovým náskokom pred Nikitom Kučerovom z Tampy Bay.

Canucks prehrali prvýkrát po sérii štyroch víťazstiev, naďalej sú však na prvom mieste Západnej konferencie s 92 bodmi. Colorado zvíťazilo v piatom stretnutí po sebe, celkovo v siedmom z uplynulých ôsmich a na západe sa bodovo (89) vyrovnalo priebežne druhému Dallasu.

NHL - výsledky

St. Louis - Los Angeles 3:1

Góly: 18. Toropčenko (Leddy, N. Walker), 22. Neighbours (Faulk, Z. Bolduc), 51. Saad (Parayko, Hayes) – 54. Kempe (Doughty, Turcotte)

Winnipeg - Nashville 2:4

Góly: 54. Iafallo (Dillon, Namestnikov), 60. Appleton (C. Miller, Samberg) – 7. Nyquist (Josi, Saros), 15. Sherwood (Josi, Co. Smith), 42. F. Forsberg (Nyquist, McDonagh), 42. Zucker (Sissons)

Edmonton - Washington 7:2

Góly: 5. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 7. McDavid (Bouchard, Draisaitl), 12. Hyman (McDavid, Kulak), 35. Hyman (Nugent-Hopkins), 40. Hyman (Bouchard, Draisaitl), 51. Foegele (R. McLeod, Draisaitl), 51. C. Brown (E. Kane, Henrique) – 9. Mirošničenko, 11. McMichael (Ovečkin, Pacioretty)

Vancouver - Colorado 3:4 po predĺžení

Góly: 1. J. Miller (Cole, Boeser), 3. Michejev (J. Miller, Zadorov), 25. Zadorov (Garland, DeSmith) – 40. Rantanen (Toews, Mittelstadt), 44. MacKinnon (Makar, Rantanen), 49. Colton (Wood, Girard), 61. MacKinnon (Makar, Rantanen)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});