Enfant terrible bieleho cirkusu je späť: Braathen za Brazíliu!

Už je to potvrdené! To, čo sa od októbra šepkalo, je realitou. Lucas Braathen (23) sa vráti na svahy, ale už nie vo farbách Nórska, ale ...
  • Zdroj: TASR

Už je to potvrdené! To, čo sa od októbra šepkalo, je realitou. Lucas Braathen (23) sa vráti na svahy, ale už nie vo farbách Nórska, ale vo farbách Brazílie, čo oznámil na sociálnych sieťach, kde v portugalčine napísal: „Nastal čas, Brazília. Poďme si zatancovať!“

FOTOGALÉRIA: Lucas Braathen

Lucas touto správou potešil. Znamená to, že kariéru neukončil ako to urobil vlani v októbri, ale len prerušil. A to na dobu, ktorú potreboval na vybavenie všetkých potrebných formalít.

Jeden z najextravagantnejších lyžiarov histórie, ktorý má na konte 69 štartov vo Svetovom pohári a k tomu 5 víťazstiev, sa deň pred štartom tohto ročníka nedohodol s nórskym lyžiarskym zväzom, ktorý mu nedal slobodu v spolupráci s vlastnými sponzormi, a tak si Nór s brazílskou krvou postavil hlavu. Špecialista na technické disciplíny, ktorý šokoval viackrát, no medzi bránkami asi najviac v roku 2022, keď vo Wengene vyhral slalom z 29. miesta po prvom kole, aby napokon získal malý glóbus!

„Prestup“ nie je prekvapením. Ba dalo by sa povedať, že celú Brazíliu nadchol! Táto krajina totiž ešte nikdy v histórii nezískala žiadnu medailu zo zimných olympijských hier a teraz má horúceho ašpiranta na cenný kov! „Vítame medzi seba Lucasa. Sme veľmi hrdí, že sa zapojil do nášho tímu. Je to ohromná príležitosť pre nás, aby sme sa niečo naučili,“ odkázal mu šéf brazílskeho lyžovania Anders Pettersson.

Lucasov príbeh je rovnako prekvapujúci ako jeho spomínaný triumf vo Wengene! Jeho matka matka Alessandra Pinheiro de Castro sa zoznámila s jeho otcom Bjørnom Braathenom počas letu do Miami. Slovo dalo slovo a aj základ romániku, ktorý vyústil v narodenie Lucasa v roku 2000. Keď sa vzťah skončil, Lucas žil s otcom v krajine, kde je lyžovanie nie športom, ale náboženstvom. A tak nečudo, že sa k nemu dostal aj on. Bežky mu nikdy nevoňali, ale bránky postavené nahusto na svahu mu učarovali.

Postupne sa prepracoval do reprezentácie Nórska, kde vynikal aj inak. Napr. nalakovanými nechtami, účesom, ale aj záľubou v ženských prvkoch svojho oblečenie. A práve táto záľuba neunikla pozornosti sponzorov, ktorí sa o neho začali zaujímať viac ako o tímových kolegov až z toho bola závisť, ktorá prerástla do sporov a až do stavu, ktorý Lucas vyriešil oznámením o konci kariéry. Koniec sa chválabohu nekoná a sa už nevie dočkať chvíle, keď sa znovu postaví na štart slalomu už pod menom Lucas Pinheiro Braathen vo fosforeskujúcich brazílskych farbách.

Adam Hagara boduje u mladých dievčat z východnej Ázie.
Za mladým krasokorčuliarom Adamom Hagarom sa idú baby potrhať: Najviac mi vypisujú Kórejčanky Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});