Primátor Rybníček napadol rozhodcu Glovu: Drsný útok prvého muža Trenčína!

Nešetril ani ostrými slovami! Po domácej prehre futbalistov AS Trenčín s bratislavským Slovanom (0:2) v predposlednom ligovom kole základnej ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR, getty images

Nešetril ani ostrými slovami! Po domácej prehre futbalistov AS Trenčín s bratislavským Slovanom (0:2) v predposlednom ligovom kole základnej časti slovne zaútočil primátor Trenčína Richard Rybníček (54) na hlavného rozhodcu Filipa Glovu (36).

Prekážalo mu, že po polhodine hry sa Glova nezachoval podobne aj v prípade hlavičkujúceho Njegoša Kupusoviča, ktorého stiahol za dres pri zakončení Filip Lichý. Slovanista nedostal ani žltú kartu. „Také nič, ktoré keď raz prestane pískať, všetci si ho budeme pamätať ako zbabelca a slabocha. Respektíve si na neho ani nikto nedokáže spomenúť. Lebo nenechá za sebou nič dobré, čo by stálo čo i len za zmienku. Ale on je určite so sebou spokojný. Tomuto priemernému typu ľudí to v podstate stačí,“ dodal primátor.

Rozhodca Glova vyfasoval vlani po zápase D. Streda – Slovan trest na 6 zápasov za dve závažné chyby v kľúčovom súboji o titul. Kritiku na svoju osobu od šéfa mesta Trenčín zaregistroval, no nemieni sa v nej vŕtať. „Neprináleží mi hodnotiť alebo komentovať vyjadrenia pána Rybníčka. Každý, kto videl situáciu pred pokutovým kopom, si vie urobiť svoj vlastný názor,“ uviedol arbiter pre Nový Čas.

Brankár futbalistov Liberca Hugo Jan Bačkovský skončil v bezvedomí.
Dráma v českej lige: Mladému brankárovi Liberca išlo po údere od spoluhráča o život Zobraziť článok

Nevyrušili ho ani tvrdšie slová politika. „V tejto spoločnosti sú to slová, ktoré tu padajú bežne. Keď sa takto vyjadruje pán primátor, tak to svedčí aj o iných veciach. Podľa mňa to penalta bola. A v prípade domácich neviem, o ktorej situácii pán Rybníček hovoril.“ Mesto Trenčín je 10-percentným akcionárom futbalového klubu, ktorého generálnym riaditeľom je Róbert Rybníček, brat primátora Richarda. Ten považuje vyjadrenia svojho súrodenca za dôsledok emócií vyplavených v priebehu zápasu.

„Tie niekedy spôsobia aj takéto rozhodnutia, ktoré nie sú príliš vhodné. Sú to jeho názory a ja nezodpovedám za to, čo robí on,“ povedal nám. Ani on však nie je celkom stotožnený s verdiktom rozhodcu, ktorý viedol k vedúcemu gólu Slovana: „Takýchto kontaktov je milión. Kozlovský trafil loptu medzi nohami súpera, ktorý k pádu trochu dopomohol.“

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk