Zemetrasenie v Handlovej: Basketbalistov zatkla polícia! Čo sa deje?

V Handlovej majú problém! Štyria basketbalisti v klube skončili, zatkla ich polícia.
  • Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

V Handlovej majú problém! Štyria basketbalisti v klube skončili, zatkla ich polícia.

Handlová pridala na sociálne siete príspevok, v ktorom informuje, že v klube skončili viacerí hráči. "Len ťažko hľadáme slová, aby sme Vám oznámili veľmi smutnú správu, týkajúcu sa ďalšej budúcnosti nášho klubu. Súpiska handlovského Baníka sa nečakane a zo dňa na deň scvrkla o štyroch kľúčových hráčov - Jordana Harrisa, Josha Scotta, Mihaila Todoroviča a Balšu Mirotiča," píše sa v úvode statusu na Facebooku.

Šokujúci je najmä dôvod, prečo hráči skončili... "Až do tejto chvíle, nebolo možné zverejniť informácie o tomto fakte, nakoľko celá vec bola v šetrení orgánov činných v trestnom konaní. Na dnešnom, mimoriadnom zasadnutí Správnej rady Mestského basketbalového klubu Baník Handlová sme prijali rozhodnutie, že napriek vzniknutej situácii, finálový turnaj Česko-Slovenského pohára odohráme v oklieštenej zostave. O podrobnostiach, súvisiacich s oddchodom vyššie spomínanej štvorice hráčov, Vás budeme informovať, po ukončení právnej agendy medzi oboma zainteresovanými stranami," pod správu sa podpísal Pavel Procner, manažér MBK Baník Handlová.

Lintner na legendách nešetril: Luxusný košický hotel v centre mesta Zobraziť článok

Podľa informácií Šport.sk bolo predmetom vyšetrovania povolenie na prechodný pobyt, ktoré basketbalisti nemali. "Podmienky vstupu a pobytu cudzincov na Slovensku sú definované zákonom č. 404/2011 Zbierky zákonov. Hráči a kluby sú povinné dodržať 90-dňovú lehotu na predloženie potrebných dokumentov. V prípade nesplnenia tejto požiadavky musí cudzinec Slovensko opustiť do 7 dní," ozrejmil Šport.sk.

Na Tehelnom poli odohral toho veľa za Slovan a mohol by tam debutovať aj za SR.
Čavričovi sľúbili slovenský pas: Kedy absolvuje premiéru za reprezentáciu? Zobraziť článok

"Akákoľvek pracovná sila zo zahraničia, potrebuje povolenie na pobyt. Obvykle je za toto povolenie zodpovedný zamestnávateľ. Ak svoje povinnosti neplní alebo podcení a potrebné dokumenty nevybaví, nastáva problém. Takýto nastal práve teraz v Handlovej. Celá kauza najmä vrhá zlé svetlo na slovenský basketbal, ktorý si toto nezaslúži. Nechcem haniť Handlovú ani členov klubu, oni sú strojcami svojho šťastia. Verím však, že si s tým poradíme a budeme naďalej nejako spoločne fungovať,” priniesol slová šéf basketbalovej asociácie Michala Ondruša Denník N.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});