Slovenský snajper je späť, vrátil sa vo veľkom štýle!

Už sa nevedel dočkať! Hokejový útočník a vlaňajší najlepší strelec českej ligy Marko Daňo (29) je späť v zostave Třinca. V drese úradujúceho ...
  • Zdroj: hcocelari.cz

Už sa nevedel dočkať! Hokejový útočník a vlaňajší najlepší strelec českej ligy Marko Daňo (29) je späť v zostave Třinca. V drese úradujúceho majstra absentoval takmer tri mesiace pre vážne zranenie kolena.

V stredajšom domácom súboji proti Olomoucu prispel k triumfu 6:1 gólom a asistenciou. Pre skúseného krídelníka to bol celkovo 100. bod za třinecký klub!

FOTOGALÉRIA: Marko Daňo

Dvojnásobný český majster a vlaňajší najlepší kanonier českej extraligy Marko Daňo si zranenie privodil ešte v novembri 2023 v zápase na ľade Mladej Boleslavli. „Stalo sa mi to v jednom súboji, kde som si podvrtol pravé koleno. Našťastie si však moje zranenie nevyžiadalo operačný zákrok, ale prestávka bola takmer trojmesačná,“ povedal pre Nový Čas Daňo, ktorý niekoľko týždňov musel nosiť aj ortézu, s ktorou dokonca spával.

V stredu sa však konečne vrátil na scénu a hokej mu naozaj chutil. „Cítil som sa na ľade výborne. V prvej tretine mi síce ešte nešli nohy podľa predstáv, predsa herný výpadok bol veľmi dlhý, ale potom sa do toho dostal. Naozaj som sa už nevedel dočkať návratu,“ pokračoval slovenský reprezentant, ktorý svoj návrat okorenil gólom a nahrávkou.

Navyše dosiahol 100. bod v drese Třinca počas trojročného pôsobenia. „Vôbec som o tomto miľníku nevedel, až pokiaľ to nenabehlo na svetelnej kocke na štadióne,“ pousmial sa Marko, ktorý verí, že sa mu v závere sezóny už budú zranenia vyhýbať.

David Pastrňák je veľkým miľovníkom dobrého piva.
Český hokejista David Pastrňák sa vysmieva Amerike: Strašné, je to hnus! Zobraziť článok

Čo dostávajú v kabínach najlepší hráči v extralige: Gitara, meč, prilby, ale aj valašky... Zobraziť článok

Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury čaká počas opravy svojej helmy v zápase.
Ružičkova Arizona ťahá negatívnu sériu: Florida uspela v Pittsburghu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});