Ružičkova Arizona ťahá negatívnu sériu: Florida uspela v Pittsburghu

Hokejisti Arizony v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom podľahli v zámorskej NHL na domácom ľade Minnesote 1:3.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Arizony v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom podľahli v zámorskej NHL na domácom ľade Minnesote 1:3.

Pre Coyotes to bola už siedma prehra za sebou, hostia natiahli šnúru víťazstiev na číslo štyri.

Ružička odohral za Arizonu druhý duel po výmene z Calgary a vo štvrtej formácii strávil na ľade 8:51 min s jednou strelou na bránku a mínusovým bodom. Bol najmenej vyťažovaný hráč svojho tímu. Minnesota bola strelecky aktívnejšia (43:26), po dva body za gól a asistenciu si v jej drese zhodne pripísali Joel Eriksson Ek a Matt Boldy. O jediný gól domácich sa postaral Logan Cooley.

Matthew Tkachuk sa gólom a dvoma asistenciami podieľal na triumfe Floridy na ľade Pittsburghu 5:2. Anton Lundell pridal dva presné zásahy, jeho tím vyhral sedem z uplynulých ôsmich stretnutí. Pittsburgh prehral tretíkrát za sebou, v jeho drese dal svoj premiérový gól v NHL kanadský obranca s českými koreňmi John Ludvig.

Winnipeg vyhral nad San Jose 1:0, jediný gól stretnutia zaznamenal už v prvej tretine Morgan Barron. Tretie čisté konto v sezóne a 35. v kariére si pripísal domáci brankár Connor Hellebuyck. Predviedol 17 úspešných zákrokov. Fínsky brankár hostí Kaapo Kähkönen kryl 38 striel súpera. V drese Sharks nedohral duel pre zranenie útočník Nico Sturm.

NHL - výsledky:

Pittsburgh - Florida 2:5

Góly: 36. Guentzel (Ruhwedel, Crosby), 47. Ludvig (D. O'Connor, Eller) – 25. M. Tkachuk (Rodrigues, Forsling), 26. Gadjovich (Montour, Stenlund), 29. Ekblad (M. Tkachuk, Rodrigues), 34. Lundell (M. Tkachuk, Cousins), 46. Lundell (Luostarinen)

Winnipeg - San Jose 1:0

Góly: 18. M. Barron (Pionk, Lowry)

Arizona - Minnesota 1:3

Góly: 46. L. Cooley (McBain, Välimäki) – 15. Eriksson Ek (Boldy, Kaprizov), 40. Brodin (Dewar), 52. Boldy (Eriksson Ek)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});