Nór Lucas Braathen dal o sebe vedieť aj v modelingu: Vráti sa na svahy ako Brazílčan?

Nór Lucas Braathen bol pre svoju charizmu a výstrednosť známy ako alpský lyžiar svetovej triedy, ktorý rád vzdoruje stereotypom. Jeho ...
  • Zdroj: tasr, instagram.com/pinheiiiroo

Nór Lucas Braathen bol pre svoju charizmu a výstrednosť známy ako alpský lyžiar svetovej triedy, ktorý rád vzdoruje stereotypom. Jeho cesta sa ale skončila šokujúcim ukončením kariéry na jej začiatku – vo veku 23 rokov.

Aj preto šokoval vyjadrením zo začiatku sezóny, kde mal obhajovať malý glóbus, správou o konci kariéry. „Prvýkrát po vyše pol roku som po tomto rozhodnutí šťastný. A prvýkrát po rokoch sa cítim slobodný. Každý, kto ma pozná, vie, že sloboda je jedným z mojich najväčších zdrojov úspechu. A radosť," citovala televízia NRK lyžiara, ktorý vyrazil dych nielen výkonmi, ale aj nalakovanými nechtami i fotografiami v sukni.

A modelingom žil odvtedy, čo odložil lyže. Predstavil sa na móle počas Kodanského týždňa módy značky J Lindenberg. Fešný lyžiar mal na sebe ružové lyžiarske nohavice Barbie a na hornej časti tele len dobre padnúci kabát. S lyžovaním, kde je človek zahalený od hlavy po päty, sa prechádzka po móle veru len ťažko dá porovnať, no Braathen si predvádzanie sa na móle užíval. 

„Užívam si ten zhon. Tie prvé sekundy, keď sa človek vynorí pred ľuďmi. Keď si môžete konečne na pár sekúnd vydýchnuť a začať všetko pomaly vnímať,“ povedal pre portál voguescandunavia.com, kde si jeho služby nevedela vynachváliť aj spomínaná značka. Jeho modeling baví, ale lyže mu určite chýbajú!

Vľavo Slovenka Petra Vlhová, vpravo Švajčiarka Joana Hählenová.
Rovnaké zranenia, odlišný postup: Jedna skončila pod skalpelom, druhá lyžuje bez operácie! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk