Nór Lucas Braathen dal o sebe vedieť aj v modelingu: Vráti sa na svahy ako Brazílčan?

Nór Lucas Braathen bol pre svoju charizmu a výstrednosť známy ako alpský lyžiar svetovej triedy, ktorý rád vzdoruje stereotypom. Jeho ...
  • Zdroj: tasr, instagram.com/pinheiiiroo

Nór Lucas Braathen bol pre svoju charizmu a výstrednosť známy ako alpský lyžiar svetovej triedy, ktorý rád vzdoruje stereotypom. Jeho cesta sa ale skončila šokujúcim ukončením kariéry na jej začiatku – vo veku 23 rokov.

Tento krok urobil pred touto zimou, medzičasom dal o sebe vedieť ako model, no najčerstvejšie sú chýry o tom, že mu lyže chýbajú, že trénuje s gréckym zázrakom AJ Ginnisom a chystá comeback do bieleho cirkusu.

FOTOGALÉRIA: Nór Lucas Braathen dal o sebe vedieť aj v modelingu

Návrat naznačil vlastne on sám, keď na sociálnych sieťach uviedol, že by sa mohol vrátiť, ale v iných ako nórskych farbách. V akých, to mala našepkať koláž, ku ktorej vlaňajší víťaz malého glóbusu za slalom napísal: „Naspäť na trati. Ukážte svoje skutočné farby.“ Tie „jeho“ farby naznačuje spomínaná koláž, kde čiernu-bielu fotografiu ozdobil brazílskymi farbami. Tento jeho krok by potešil absolútnu väčšinu priaznivcov alpského lyžovania, keďže tento mladý Nór s brazílskou krvou v žilách po mame urobil vietor v tomto športe. 

Keď mal Braathen 18 rokov, štvornásobný olympijský víťaz Kjetil André Aamodt odporučil funkcionárom Nórskeho lyžiarskeho zväzu, aby šikovného mladíka prijali do reprezentácie. O šesť mesiacov neskôr, v decembri 2018, Braathen debutoval vo Svetovom pohári vo Val d'Isère a hneď bodoval na 26. mieste. O rok neskôr vyhral so štartovým číslom 34 prvé kolo slalomu v Kitzbüheli. A hoci po druhom kole klesol na štvrté miesto, novinári sa v cieli sa pýtali: Kto je Lucas Braathen? 

Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová sa objímajú po druhom slalome vo fínskom Levi.
Shiffrinová otvorene aj o Petre Vlhovej: TOTO je dôvod našich zranení Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});