TOTO je najdrahšia futbalistka sveta: Prestupová suma vám vyrazí dych!

Stále platí, že 222 miliónov eur je historicky najdrahší futbalový prestup. Túto šialenú sumu zacvakal pred siedmimi rokmi Paris St. ...
  • Zdroj: NorthFoto

Stále platí, že 222 miliónov eur je historicky najdrahší futbalový prestup. Túto šialenú sumu zacvakal pred siedmimi rokmi Paris St. Germain za príchod Brazílčana Neymara (31) z Barcelony. Odvtedy hranicu 200 miliónov eur nik neprekonal. Priblížil sa k nej Kylian Mbappé (25), ktorý prestúpil z Monaka do PSG za 180 miliónov.

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Messi prvý raz súčasťou Super Bowlu: Reklama na pivo za obrovské milióny! Zobraziť článok

V mužskom futbale sa šermuje miliónmi jedna radosť. V ženskej kategórii ide o omrvinky. Namiesto miliónov v nej lietajú iba státisíce eur napriek tomu, že popularita ženského futbalu v posledných rokoch výrazne stúpla. Je to stále iná dimenzia, ktorá sa vypuklo prejavuje napríklad vo výške transakcií medzi klubmi.

Ani nie dva roky bola najdrahšou futbalistkou planéty Angličanka Keira Walshová. Z Manchestru City prestúpila do Barcelony za 400 000 eur plus bonusy. To je suma, ktorú berú lepší futbalisti na Ostrovoch za týždeň.

(ilustračné foto)
Šokujúca tragédia: Zomrel najlepší reprezentačný strelec! Zobraziť článok

Ženský rekord teraz padol. Prekonala ho Kolumbijčanka Mayra Ramirezová. Útočníčku španielskeho klubu Levante kúpila londýnska Chelsea za 450 000 eur. S ďalšími dodatkami v zmluve sa môže prestupová suma vyšplhať na pol milióna eur.

Vývoj ženského futbalu je najlepšie viditeľný na základe transferových súm za posledné roky. Z 10 najdrahších prestupov histórie sa až 9 uskutočnilo za posledné 4 roky. Jedinou výnimkou je zmena dresu Brazílčanky Milene Dominguesovej, ktorá išla v roku 2002 z talianskej Fiammamonzy do španielskeho tímu Rayo Vallecano za 235 000 eur.

Slovenský futbalista Tomáš Suslov
Vydarený víkend slovenských futbalistov: Suslov s prvým gólom v talianskej Serii A Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});