Vlhovú čakajú ťažké časy: Odhalené sú nové detaily a cena operácie!

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (29) pôjde za pár dní vo Švajčiarsku pod skalpel. Koľko zaplatí za samotný zákrok?
  • Zdroj: SITA/Milo Fabian

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (29) pôjde za pár dní vo Švajčiarsku pod skalpel. Koľko zaplatí za samotný zákrok?

Prečo sa Vlhová rozhodla cestovať za odborníkom vo Švajčiarsku? „Pre tohto doktora sme sa rozhodli na základe skúseností s podobným typom zranenia. Riešil to u niekoľkých špičkových lyžiarov," povedal Richard Galovič, manažér Niké Ski Teamu.

Koľko to bude stáť?

Podobný zákrok bude na Slovensku stáť približne 1500 eur a viac, pričom na švajčiarskej klinike je to rádovo vyššia suma.

„Sadzby, ktoré uplatňuje nemocnica Hospital du Valais, sú výsledkom rokovaní so zdravotnými alebo úrazovými poisťovňami. Líšia sa v závislosti od miesta bydliska pacienta, typu poistenia a typu liečby. Každý pobyt v nemocnici je klasifikovaný podľa typu a je fakturovaný paušálne na základe špecifických kritérií, akými sú okrem iného hlavná diagnóza, ďalšie diagnózy a samotná liečba,“ píše sa na stránke nemocnice. Uvádza to portál sport24.sk

Podľa informácii vyššie spomenutého webu zaplatí Petra Vlhová za samotný zákrok takmer sedem tisíc eur. Ale vyšetrenia, pomôcky, lieky a konzultácie pred operáciou a následne po nej sa platia zvlášť. Celková zdravotná starostlivosť sa tak môže vyšplhať aj na desaťtisíce eur.

Pozrite si aj desivý pád Shiffrinovej:

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová mala desivý pád v zjazde.
Reagujú na desivé pády lyžiarskych hviezd? Dôležité rozhodnutie FIS Zobraziť článok

Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Shiffrinovej slová neveštia nič dobré: Čaká ju osud Vlhovej?! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk