Vlhovú čakajú ťažké časy: Odhalené sú nové detaily a cena operácie!

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (29) pôjde za pár dní vo Švajčiarsku pod skalpel. Koľko zaplatí za samotný zákrok?
  • Zdroj: SITA/Milo Fabian

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (29) pôjde za pár dní vo Švajčiarsku pod skalpel. Koľko zaplatí za samotný zákrok?

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Mala to byť v Jasnej veľká slávnosť, no nakoniec to bol obrovský šok a zdesenie. Vlhová spadla na domácej zjazdovke po pár sekundách na svahu. Situácia bol až tak vážna, že ju zo zjazdovky zviezli na záchranných saniach. Následne ju letecky transportovali do nemocnice. 

Prvé vyšetrenia absolvovala v Ružomberku, kde zistili poranenie väzov v kolene. Spolu so svojím tímom sa rozhodla aj pre konziliárne vyšetrenie vo Švajčiarsku s tímom doktora Oliviera Siegrista z Hospital du Valais. Absolvuje tam nakoniec aj operáciu. Portál sport24.sk zistil, koľko Vlhová za zákrok zacvaká.

Dvadsaťdeväťročná lyžiarska sa momentálne nachádza v Liptovskom Mikuláši a operačnému zákroku sa podrobí, keď to opuch kolena dovolí.

„Najnáročnejšie mesiace budú február, marec a apríl. Dá sa povedať, že od mája budeme mať normálnu prípravu. Naspäť na svahu by sme mohli byť v septembri. Toto je však len predpoklad, uvidíme, ako na tom bude," prezradil švajčiarsky tréner Mauro Pini. Petra má pred sebou náročné obdobie. Čaká ju operácia, niekoľkomesačná rekonvalescencia a následne stupňujúce tréningové nasadenie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});