Jeho gól nás posunul na MS: Reprezentačná hviezda končí kariéru

Slovenský futbalový útočník Erik Jendrišek (37), ktorý sa preslávil najmä pamätným postupovým gólom na MS do Južnej Afriky, končí futbalovú ...

Slovenský futbalový útočník Erik Jendrišek (37), ktorý sa preslávil najmä pamätným postupovým gólom na MS do Južnej Afriky, končí futbalovú kariéru.

Fotogaléria

„Moje meno sa spája iba s týmto gólom, aj keď v reprezentácii som odohral takmer štyridsať zápasov. Vnímam ho ako životný, zapísal sa do histórie.

Možno je aj trošku škoda, že si ma ľudia pamätajú iba vďaka tomuto. Ale som preto aj rád," vyjadril sa Jendrišek pre Sportnet k pamätnému presnému zásahu.

Tento dôležitý gól proti reprezentácii Česka nasmeroval slovenskú reprezentáciu k postupu na futbalové majstrovstvá v Južnej Afrike, kde zverenci trénera Weissa šokujúco porazili hviezdny tím Talianov a dostali sa až do vyraďovacej fázy.

„Aj preto ho hodnotím vysoko. Ani sa nečudujem, že ho tak ľudia spájajú s mojím menom. Niektoré góly sa takto zapíšu do dejín. Som rád, že aspoň jeden z tých míľnikov sa podaril mne,“ pokračoval slovenský útočník.

Na snímke slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová počas streľby v šprinte.
Kuzminová ešte nie je rozhodnutá: Budem pokračovať len v TOMTO prípade Zobraziť článok

Erik Jendrišek naposledy obliekal dres Liptovského Mikuláša a teraz sa vo veku 37 rokov rozhodol ukončiť kariéru profesionálneho športovca.

„Nastal čas povedať zbohom. Bola to pekelná cesta. Chcel by som sa poďakovať mojej rodine, ktorá ma podporovala počas kariéry. Tiež priateľom, spoluhráčom, trénerom a hlavne všetkým fanúšikom, budete mi chýbať,“ znelo emotívne oznámenie Jendrišeka na sociálnej sieti.

„Zanechávam za sebou svoju dlhú profesionálnu kariéru, ale ešte som neskončil. Stále budem hrať a trénovať, pretože vám stále mám čo vrátiť. Futbal je môj život, moja vášeň a moje všetko, takže je pre mňa ťažké sa ho úplne vzdať. Uvidíme sa na futbalovom ihrisku alebo mimo neho."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});