Škandál v biatlone: Ex-reprezentant Česka sexuálne obťažoval americkú olympioničku!

Americký biatlonový zväz vyradil zo svojho servisného tímu Čecha Petra Garabíka (54) za sexuálne harašenie a obťažovanie náročnej šampiónky ...
  • Zdroj: TASR/AP

Americký biatlonový zväz vyradil zo svojho servisného tímu Čecha Petra Garabíka (54) za sexuálne harašenie a obťažovanie náročnej šampiónky Joanne Reidovej (31)! Zatiaľ na pol roka.

Joanne bola roky sexuálne obťažovaná a zneužívaná technikom servisného tímu, keď pretekala na elitnom okruhu Svetového pohára, tvrdí skupina dohliadajúca na nájdenie obvinení zo sexuálneho zneužívania v olympijských športoch. Keď sa dvojnásobná olympionička sťažovala, tvrdili jej, že jeho správanie je len súčasťou mužskej európskej kultúry.

Tímová kolegyňa Deedra Irwinová (31) priznala, že musela opakovane zakročiť, aby chránila Reidovú, a ona všetko zverejnila. Irwinová je biatlonistka z armádnej národnej gardy, bola pobúrená tým, čo nazvala „kultúrou obťažovania a mizogýnie“, informovala svojich vojenských nadriadených, ktorí okamžite požadovali akciu.

Kuzminová v posledných dňoch trénuje v dejisku ME v Osrblí a teší sa na množstvo fanúšikov.
Nasťa Kuzminová pred návratom na scénu v Osrblí: S týmto budem spokojná! Zobraziť článok

18-mesačné vyšetrovanie zistilo, že Petr „Gara“ Garabik sa dopustil opakovaného sexuálneho obťažovania a nechceného sexuálneho kontaktu s Reidovou. Český občan bol suspendovaný na šesť mesiacov s podmienečným odkladom do decembra 2024.

"Správanie sa Garabíka bolo dobre známe a predstavitelia tímu opakovane tvrdili, že to je „európske,“ povedala Reidová, ktorá je dcérou olympijskej rýchlokorčuliarky Beth Heidenovej - Reidovej a neterou olympijskej rýchlokorčuliarskej superstar Erica Heidena. „Nové ženy v tíme boli pred ním varované," dodala Joanne pre Washington Post, ktorý napísal, že Garabík pre agentúru AP v e-maile uviedol, že kauza je namierená proti nemu je „úplný nezmysel od začiatku. Nikdy som nikomu nič neurobil bez jeho súhlasu a to, že som mal nejaké vtipy a narážky, nikdy nebol sexuálny nátlak!“

Manželia sa už o chvíľu dočkajú vytúženého potomka.
Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková už čoskoro porodí svoje prvé dieťa: Bábätko bude náš vianočný zázrak! Zobraziť článok

Celý prípad sa ťahal dlho, hoci obe biatlonistky predložili niekoľko dôkazov. Nik im neveril, oplzlé vtipy a narážky i tľapkania po zadku nebral nik vážne!

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk