Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková už čoskoro porodí svoje prvé dieťa: Bábätko bude náš vianočný zázrak!

Prežíva najkrajšie obdobie života! Biatlonistke Paulíne Bátovskej Fialkovej (31) sa obrátil život naruby po tom, ako oznámila, že s manželom, ...
  • Zdroj: Instagram/@paja.fialkova

Prežíva najkrajšie obdobie života! Biatlonistke Paulíne Bátovskej Fialkovej (31) sa obrátil život naruby po tom, ako oznámila, že s manželom, chodcom Milošom Bátovským (44) čakajú prvé dieťa.

FOTOGALÉRIA: Paulína Bátovská Fialková

Trojnásobná olympionička v rozhovore pre Nový Čas porozprávala o nových výzvach spojených s materstvom, na ktoré sa už teraz veľmi teší a priznala aj to, že meno bábätka bude slovenské. Prvý potomok našej biatlonovej krásky by sa mal narodiť už o pár dní. Fialková aj preto žiari šťastím a tvrdí, že dieťatko bude pre manželský pár „vianočným zázrakom“.

Ako sa už tešíte na rolu mamy? Bude to zrejme úplne nová výzva...

Teším sa veľmi, bude to obrovská zmena, ktorá úplne zmení môj doterajší život. Už len to, že trávim toľko času doma, je pre mňa nezvyčajné. Doteraz sa všetko a všetci prispôsobovali mojej športovej kariére. Po novom tu bude iný šéf/iná šéfka.

Bude dieťatko taký darček na Vianoce, alebo máte termín až po sviatkoch?

Áno, je to náš „vianočný zázrak“, keďže máme takýto termín. Nezáleží na tom, či to bude pár dní hore-dole.

Prezradíte pohlavie a meno? Bude slovenské alebo chcete zaexperimentovať?

Necháme si to ešte tých pár dní pre seba. Môžem však povedať, že meno bude slovenské.

Rodiť budete na Slovensku?

Áno, nikdy som nemala v pláne nejako vymýšľať. Dôležité je, aby všetko dobre dopadlo.

Ako ste zvládali celé tehotenstvo? Bolo pokojné alebo turbulentné?

S bábätkom bolo našťastie všetko v poriadku. Pre mňa to bolo ťažšie. Zo sezóny som skočila rovnými nohami do úplne iného režimu. Hovorieva sa, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie ženy. Fú, neviem, koľko percent žien to takto naozaj cíti...

Vlhová mala v 2. kole ťažké podmienky.
Vlhová zúri: Takéto vyjadrenia nerobím, ale už to musím povedať! Zobraziť článok

S manželom Milošom staviate dom. Kedy bude pripravený na to, aby ste sa do neho ako rodinka nasťahovali?

Uvidíme, ako nám to pôjde. Prakticky sme ešte len začali. Chceli by sme ho mať, samozrejme, hotový v čo najkratšom čase. Ale už sme pochopili, že niektoré procesy proste trvajú dlhšie, ako si myslíme. Navyše nás nič netlačí tak, aby sme to silili do extrémov.

Chceli by ste sa ešte vrátiť k profesionálnemu športu? Ako vidíte budúcnosť nášho biatlonu?

S biatlonom som sa definitívne po minulej sezóne nerozlúčila. Potrebovala som zmenu, pauzu. Získať odstup a nadhľad, keďže som prežívala istú formu vyhorenia. Už teraz sa pozerám na veci iným pohľadom, a to neubehol ešte ani rok. No pravda je aj to, že si zatiaľ neviem predstaviť, ako by bolo možné skĺbiť materstvo a vrcholový šport. Viem, čo všetko som musela v minulosti obetovať, aby som dokázala držať krok so svetovou špičkou. Určite nechcem odložiť dieťa na vedľajšiu koľaj.

Čo vravíte na návrat Naste Kuzminovej?

Že ju chápem. Veď aj mne ten pretekový cirkus chýba už teraz. Ale nemyslím si, že prehováranie a nasadzovanie do pretekov športovcov, ktorí ukončili svoju kariéru, je systémové riešenie. Ťažko povedať, čo to prinesie slovenskému biatlonu.

Budete k aktívnemu športu viesť aj svoje dieťa? Vyrastie nám čochvíľa nová biatlonová hviezda?

Určite budeme viesť naše dieťa k športu. Myslím si, že narodiť sa do rodiny, kde všetci žijú športom, je jasné predurčenie (smiech). Nemusí to však nutne znamenať profesionálny šport.

Vlhová mala v 2. kole ťažké podmienky.
Vlhová ako ju nepoznáme: Televízia ju musela vypípať! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});