Nasťa Kuzminová pred návratom na scénu v Osrblí: S týmto budem spokojná!

Celé Slovensko je na nohách a plné očakávania! Takmer po piatich rokoch sa totiž na súťažnú športovú scénu vracia skvelá biatlonistka ...
  • 4Galéria
  • Zdroj: instagram /@nastja.kuzminova

Celé Slovensko je na nohách a plné očakávania! Takmer po piatich rokoch sa totiž na súťažnú športovú scénu vracia skvelá biatlonistka a trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová (39).

Fotogaléria

Už v piatok ju na majstrovstvách Európy v biatlone na domácej trati v Osrblí čaká šprint na 7,5 km. Denníku Nový Čas prezradila, v akej forme sa cíti, čo všetko stihla pred návratom absolvovať a aj to, s čím bude spokojná!

Do návratu na súťažnú scénu ostáva pár hodín, v akej forme sa cítite?

Momentálne sa moja forma ťažko hodnotí. Potrebovala by som absolvovať nejaké preteky, aby som vedela, ako som na tom. Pocitovo som, samozrejme, na úplne inej úrovni ako pred polrokom, avšak to už neviem porovnať s Nasťou pred piatimi rokmi.

Cítim, že mi ešte stále chýba rýchlostná vytrvalosť, a preto rozhodnutie vynechať stredajšie vytrvalostné preteky na ME v Osrblí vnímam ako rozumné rozhodnutie.

Petra Vlhová a partner Michal pred odletom do Švajčiarska.
Náročné rozhodnutie priateľa Vlhovej: Odchod od Petry aj zo Slovenska! Zobraziť článok

Čo všetko ste stihli do štartu ME absolvovať?

Podľa antidopingových pravidiel som sa pripravovala 6 mesiacov bez súťaženia. Nastavili sme tréningový proces tak, aby som záťaž absolvovala postupne a zvládala spolu aj so športovcami Kuzmina Team pravidelne rôzne rozcvičovacie štafetky.

A následne aj kontrolky na letných i jesenných sústredeniach v Osrblí a zimných v Rakúsku. Veríme, že mi to pomôže byť istejšou na strelnici aj počas pretekov na ostro.

Čo bolo v začiatkoch tréningov najťažšie - kondícia či streľba?

Jednoznačne kondička. V prvých mesiacoch som mala problém vyliezť celý prvý kopec v Osrblí bez zastávky a zadýchaná som sa tešila na zjazd (smiech).

Na strelnici ma najviac obmedzovalo vysoké tempo po štafetkových behoch. Mala som problém predýchať to a trafiť do správnej polohy pri streľbe v konkurencii.

Ilustračná foto.
Obrovské problémy bývalého reprezentanta: Pobodal bratranca a pašoval drogy! Zobraziť článok

Cítiť blížiacim sa návratom aj nejakú nervozitu?

Zatiaľ nervozitu nepociťujem. Uvidím, ako to zvládnem, keď prídem na štadión plný ľudí. Či ma spomienky a emócie náhodou neprevalcujú.

S čím budete v Osrblí po pretekoch spokojná?

Ja budem spokojná, keď budú spokojní hlavne fanúšikovia.

Ako si dvojnásobná mama delí čas medzi tréning a rodinu?

Syn Jelisej už od minulej sezóny skúša bežecké lyžovanie v súťažnej forme. Aj preto mi viac rozumie. Vždy sa teší, keď ma predbieha. A kvôli dcére Olívii som prispôsobila tréningový program doma tak, aby som jej chýbala čo najmenej.

Kým je v škole, ja odmakám hlavnú tréningovú fázu, a keď má poobedňajšie krúžky či športové aktivity, tak absolvujem ďalší kratší či intenzívnejší tréning. Na sústredeniach rada trénuje popri mne, ale svoje tempo a druh tréningu si vždy zvolí sama.

Ladislav Molnár
Molnár o zrušenom zápase Slovana a Slavie: Česi sa do Slovákov vždy obúvali Zobraziť článok

Čo čaká Nasťu na ME v Osrblí

piatok o 14.30 h

šprint žien na 7,5 km

sobota o 14.00 h

stíhacie preteky žien na 10 km (ak sa nominuje zo šprintu)

nedeľa o 10.45 h/14.00 h

mix štafeta/mix dvojíc (otázny štart)

Cora a Ralf Schumacherovci boli manželia 14 rokov.
Cora Schumacherová dostala padáka: Prezradila informácie o Michaelovi? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});