Hokejový expert Rusnák o príčinách slabej sezóny ruskej hviezdy: Prečo sa Ovečkin trápi?

Zažíva svoju najhoršiu sezónu v kariére a momentálne je aj zranený! Reč je ruskom útočníkovi Alexandrovi Ovečkinovi (38), ktorý za Washingtonu ...
  • Zdroj: Getty Images

Zažíva svoju najhoršiu sezónu v kariére a momentálne je aj zranený! Reč je ruskom útočníkovi Alexandrovi Ovečkinovi (38), ktorý za Washingtonu odohral od nového ročníka 39 duelov, ale na konte má iba chabých 8 gólov!

Na prekonanie rekordu legendárneho Wayneho Gretzkeho (62) mu zostáva streliť ešte 65 zásahov. Nový Čas oslovil bývalého hráča a hokejového experta Ondreja Rusnáka (34) v čom vidí príčiny slabej streleckej potencie Ovečkina.

FOTOGALÉRIA: Alexander Ovečkin

Ruský útočník Alexander Ovečkin, ktorú celú svoju zámorskú kariéru doposiaľ strávil vo Washingtone, je v tomto ročníku na ľade málo neviditeľný. Najmä, čo sa týka streleckej produktivity. Fanúšikovia Capitals boli roky zvyknutí, že strieľa jeden gól za druhým, ale jeho kanonáda sa zastavila. Na konte má v tomto ročníku za odohraných 39 stretnutí iba 8 zásahov...

Slabá efektivita

„Osem gólov v polovici sezóny je v prípade Ovečkina určite nezvyk a niečo čo sa mu v kariére ešte nestalo. Najväčší problém je v nízkej efektivite streľby. Má ju pod hranicou 6 percent a v podstate za celú kariéru bol na úrovni 13 až 14 percent. Zároveň početnosť streľby sa v jeho prípade výrazne znížila a už nepatrí v tejto štatistike ani do prvej 25-ky v NHL,“ zamýšľa sa pre Nový Čas nad Ovečkinovou slabou produktivitou expert Ondrej Rusnák. 

Chýba mu nahrávač

V čom vidí najväčší problém? „To sa dá odôvodniť vekom a spoluhráčmi, respektíve aj systémom hry. Vek sa nedá zastaviť a Ovečkin už má 38 rokov. Preto si sám nedokáže vypracovať už toľko streleckých pozícií a je viac odkázaný na presné prihrávky od spoluhráčov. Chýba mu navyše dvorný nahrávač Niklas Bäckström, ktorý je dlhodobo zranený a ktorý ruskému útočníkovi prihral na tretinu gólov v jeho kariére. Zároveň je Washington tímom, ktorý strieľa menej gólov a je oveľa viac defenzívnejšie orientovaný ako v minulosti,“ dodáva bývalý hokejista a syn našej legendy Dáriusa Rusnáka.

Prekoná Gretzkeho?

Ovečkin má vo Washingtone kontrakt do leta 2026 a na prekonanie Wayneho Greztkeho v počte gólov, ktoré nasúkal 894 mu chýba ešte 65 zásahov. „Má zmluvu do roku 2026 a stále si myslím, že ak bude zdravý, dokáže streliť 65 gólov, ktoré mu chýbajú na prekonanie rekordu Gretzkeho, ktorý sa zdal byť neprekonateľným v modernom hokeji,“ dodáva Rusnák.

Syn spolu s otcom.
Prvé foto Mariána Šťastného z domova seniorov: Zmierenie rodiny pri kapustnici a speve! Zobraziť článok

Juraj Slafkovský sa teší so spoluhráčmi.
Výnimočný súboj Slovákov: Slafkovský skóroval, bodoval aj Nemec Zobraziť článok

Nemec (vľavo) a Slafkovský boli spolu pred zápasom aj na večeri.
Nemec pozval Slafkovského pred zápasom na večeru: Dal si zvláštne menu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});