Slovan odštartoval zimnú prípravu: Jarná časť bez najväčšej hviezdy?

V lete mal už zbalené kufre. Futbalista Aleksandar Čavrič (29), najväčšia hviezda Slovana Bratislava, mal namierené do Ruska. Napokon ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V lete mal už zbalené kufre. Futbalista Aleksandar Čavrič (29), najväčšia hviezda Slovana Bratislava, mal namierené do Ruska. Napokon v klube zostal a tréner Vladimír Weiss st. sa vyjadril, že bez neho by belasí neboli ani v lige a ani v Európe tam, kde sú teraz.

FOTOGALÉRIA: ŠK Slovan Bratislava

Teraz sa ale zdá, že v jarnej časti ho už fanúšikovia na Tehelnom poli neuvidia. „Jeho odchod je teraz horúcejší ako tomu bolo v lete. Je to niečo reálnejšie. Čavrič s najväčšou pravdepodobnosťou odíde,“ povedal novinárom na brífingu generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Slovanista Čavrič si vylepšil za uplynulý rok cenu 700 000 eur.
Futbalista Slovana Čavrič finančným skokanom roka: Vzbura našich mladíkov Zobraziť článok

Ten zároveň prezradil, že ponuky sú z Japonska, Číny i okolitých krajín. „Ponuky sú zaujímavé pre hráča i klub,“ dodal Kmotrík. Rozhodnutie okolo najväčšej hviezdy Slovana by malo padnúť ešte tento týždeň.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Tréner Weiss žiada posily.
Kmotrík ml. prehovoril o unikáte a prestupoch: Máme zaujímavé ponuky na Čavriča! Zobraziť článok

Príchod Róberta Polievku, najlepšieho strelca ligy po jesennej časti, je zatiaľ neistý, Slovan o jeho prípadnom prestupe rokuje s Duklou Banská Bystrica. 

Okrem Čavriča eviduje Slovan záujem ešte o ďalších troch hráčov. Jedným z nich je aj obranca Lucas Lovat. "Každý rok je to podobné. Pracovali sme aj počas sviatkov. Pripravovali sme si stratégiu v prípade odchodov a príchodov hráčov. Ponuky máme na štyroch hráčov, zaoberáme sa tým. Ak by prišlo k dohode, sme pripravení nahradiť ich. Najhorúcejší artikel je Čavrič, majú o neho záujem v okolitých krajinách, ale aj v Číne a Japonsku. Nie je to definitíva, ale podľa mňa odíde, lebo ponuka je zaujímavá pre neho, aj pre klub. Budem sa s ním rozprávať a budeme sa snažiť urobiť to najlepšie pre Slovan. Ale máme namiesto neho pripravenú náhradu a som presvedčený, že tento hráč si jeho miesto zastane. Lovatovi končí v lete zmluva, takže rokujeme aj o predĺžení kontraktu, ale aj o prestupe. Uvidíme, čo z toho bude, ale aj namiesto neho máme pripravenú náhradu," uviedol Kmotrík ml.

Posilniť sa chce Slovan na viacerých postoch, po skončení jesennej časti sa hovorilo aj o návrate gruzínskeho stredopoliara Giorgiho Čakvetadzeho. Ten je hráčom Gentu, no momentálne hosťuje v anglickom Watforde. "Je to v rovine našich túžob, ale nie je to veľmi reálne. Som v kontakte s jeho agentom, ale v klube kde hrá, prišlo k nejakým zmenám a stanovisko klubu je v prípade hosťovania negatívne," dodal Kmotrík.

Klub rieši aj situáciu na stopérskom poste, keďže Kevin Wimmer nebude môcť pre kartový trest nastúpiť na zápas play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy proti Sturmu Graz. Tréner Weiss pritom preferoval v uplynulých dueloch hru na troch stopérov.

"Uvedomujeme si túto situáciu a pracujeme na alternatíve. Rokovania sú náročné a zatiaľ nedopadli v náš prospech. Nechceme zaplátať nejakú dieru, ale chceme priviesť posilu na tento post aj do ďalšieho ročníka," načrtol generálny riaditeľ belasých.

Otvorený je aj príchod Róberta Polievku, o útočníka Banskej Bystrica má Slovan záujem už dlhší čas.      

"Rokovali sme aj cez sviatky, naposledy včera. My chceme lacnejšie kúpiť, Bystrica chce drahšie predať a keď sa niekde stretneme, bude to najlepšie," vysvetlil tréner Vladimír Weiss.

Ten môže na jar počítať aj so synom Vladimírom, ktorého počas jesene trápila achilovka: "Vlado ide do tréningu, poďakovať treba všetkým, ktorí sa o neho starali. Ale cíti sa dobre a je zdravý. Verím, že mu to vydrží a prakticky budeme mať na jarnú časť nového hráča."

Slovanisti sa v stredu stretli na Tehelnom poli v kompletnom zložení ako na jeseň, chýbal len útočník Malik Abubakari, ktorému sa skončilo hosťovanie. "Budeme desať dní doma, v Katare nás čakajú dobrí súperi. Bol som tam pred rokom, úroveň je tam vynikajúca, nikde inde to nie je lepšie. Budeme v zariadení Aspire, čo je asi najlepšie tréningové centrum na svete. Verím, že sa dobre pripravíme," uzavrel tréner Slovana.

Prvé jarné kolo Niké ligy odohrá Slovan v piatok 9. februára o 17.30 h v Žiline.

      Program prípravných zápasov Slovana:
      streda 17. januára, 12.00 MFK Vyškov - Slovan (hrá sa v Brne)
      20. január až 30. január - sústredenie v Katare (jeden zápas je ešte v riešení)
      26. január: Al-Rayyan SC – ŠK Slovan
      29. január: Al-Wakrah SC – ŠK Slovan
      4. február: Slavia Praha – ŠK Slovan

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});