Juraj Slafkovský zažiaril v NHL: Zámorskí experti okamžite reagujú!

Juraj Slafkovský (19) má za sebou jeden z najvydarenejších zápasov v NHL. Slovenský hokejista prispel v noci na stredu asistenciou k ...
  • Zdroj: SITA/AP

Juraj Slafkovský (19) má za sebou jeden z najvydarenejších zápasov v NHL. Slovenský hokejista prispel v noci na stredu asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Dallasu 4:3, pričom sa podieľal aj na ďalších dvoch góloch hostí.

Po zápase viacerí zámorskí experti vyzdvihli Slafkovského výkon. "Musíme ho za predvedenú hru pochváliť. Z fyzického hľadiska mal 19-ročný krídelník slabší vstup do zámorskej kariéry, no postupne začal viac využívať svoju robustnú postavu pri forčekovaní, čím získaval puky a vytváral chaos v útočnom pásme," uviedol na adresu Slafkovského novinár Marc Dumont z Montreal Hockey Now, ktorý pokrýva dianie v najúspešnejšom klube profiligovej histórie.

Slovenský mladík netajil po zápase spokojnosť. "Musíte v prvom rade hrať zodpovedne v obrane, potom budete mať viac príležitostí v útočnom pásme. Snažil som sa odviesť si svoju prácu v obrannom pásme a následne predviesť niečo v útoku. Myslím si, že to bol jeden z mojich lepších výkonov v sezóne. Veľmi sa však na to nesústredím, je to súčasť mojej cesty, musím sa usilovať hrať stále lepšie. Aj v uplynulých stretnutiach sme hrali dobre, len sme nevyhrali, dnes sme boli za výkon odmenení a získali sme dva body," povedal pre klubový web Slafkovský.

Slovenský krídelník získal asistenciu v druhom zápase za sebou, predtým bodoval aj na ľade Tampy Bay (3:4). Bronzový medailista z Pekingu 2022, najužitočnejší hráč olympijského turnaja a prvý muž vlaňajšieho draftu nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu so Suzukim a Caufieldom. Odohral 19:14 minúty, okrem asistencie zaznamenal aj jednu strelu na bránku, plusový bod a dva hity.

Na snímke tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus.
Turbulencie v kabíne Slovana pokračujú: Klub oznámil novú posilu! Zobraziť článok

Holden s obrovským hnevom v očiach dôrazne dohováral Jurčovi.
Valábik o drsnej výmene názorov Jurča s trénerom na striedačke: Emočný kolaps za hranicou! Zobraziť článok

V takomto oblečení prišiel Tatar so spoluhráčmi na zápas.
Tomáš Tatar si užil zápas pod holým nebom: Cítil sa ako rybár Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk