Juraj Slafkovský zažiaril v NHL: Zámorskí experti okamžite reagujú!

Juraj Slafkovský (19) má za sebou jeden z najvydarenejších zápasov v NHL. Slovenský hokejista prispel v noci na stredu asistenciou k ...
  • Zdroj: SITA/AP

Juraj Slafkovský (19) má za sebou jeden z najvydarenejších zápasov v NHL. Slovenský hokejista prispel v noci na stredu asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Dallasu 4:3, pričom sa podieľal aj na ďalších dvoch góloch hostí.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Devätnásťročný útočník vybojoval v 5. minúte puk v útočnom pásme, prihral kapitánovi Nickovi Suzukimu, ktorý z prvej prestrelil domáceho brankára Scotta Wedgewooda a vyrovnal na priebežných 1:1. Slafkovský si tak pripísal 10. asistenciu a 14. bod v sezóne.

V druhej tretine sa poctivo vrátil dozadu pomôcť spoluhráčom v defenzíve, pri mantineli odstavil od puku Tya Dellandreho a umožnil tak obrancovi Montrealu Jordanovi Harrisovi naštartovať brejk, ktorý zakončil gólom na 3:1. "Začalo sa to výborným bránením Juraja Slafkovského. Neviem, či mu pripísali asistenciu, ale mal by ju za to dostať. Bola to od neho vynikajúca hra," pochválil slovenského krídelníka Harris.

Momentka zo zápasu Washington – Pittsburgh.
Fehérváry vsietil parádny gól, stal sa hviezdou zápasu: Bodoval aj Slafkovský! Zobraziť článok

Slafkovského aktivita vyústila aj vo štvrtý gól Canadiens. Počas presilovky v náročnej pozícii v obkolesení dvoch protihráčov dokázal udržať puk v útočnom pásme, posunul ho na Suzukiho, strojová kombinácia pokračovala cez Seana Monahana na Colea Caufielda, ktorý zvýšil na 4:1 pre "Habs". Slafkovský mal tak pri tomto presnom zásahu "tretiu asistenciu".

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});