Petrovský je objav šampionátu, famózne štatistiky: Dôležitý je tímový úspech, odkázal Servác

Slovenskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili aj v treťom zápase na MS. Vo švédskom Göteborgu zdolali rovesníkov z Nórska vysoko 8:4. Útočník ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili aj v treťom zápase na MS. Vo švédskom Göteborgu zdolali rovesníkov z Nórska vysoko 8:4. Útočník Servác Petrovský (19) zaznamenal v zápase dva góly a dve asistencie.

Slovenský útočník dal na šampionáte už päť gólov a momentálne je najlepší strelec celého turnaja. Na konte má ešte tri asistencie a s celkovou bilanciou 5+3 je aj najproduktívnejší hráč šampionátu.

"Začiatok duelu nebol podľa našich predstáv, inkasovali sme rýchly gól a nehrali sme dobre. Nezlomilo nás to a hrali sme ako tím. Pri góle na 5:1 som nepochyboval o tom, že to bude víťazný presný zásah. Snažím sa nevnímať štatistiky, ale pozerať sa na tímový úspech,“ povedal Servác Petrovský pre JOJ Šport po zápase s Nórskom.

Ďalšie hlasy po zápase /zdroj: JOJ Šport/:

Ivan Feneš, tréner SR: "Je to pre nás veľký úspech. Mať plný počet bodov po troch zápasoch, to si dlho nepamätáme. To, čo do zápasu vložíte, sa vám vždy vráti. Dokázali sme, že máme kvalitu a boli sme odmenení. Tímy majú svoju kvalitu, Nóri mali dobrý vstup do zápasu. My sme sa postupne vrátili, robili dobré rozhodnutia a v druhej tretine sme dominovali."

Roman Kukumberg, útočník SR: "Bol to kvalitný a fyzický zápas, ktorý musel divákov určite baviť. Svoju premiéru na turnaji hodnotím pozitívne. Snažil som sa pomôcť chalanom, ako sa dá a povzbudiť ich. To je moja úloha v tomto mužstve."

Milan Pišoja, obranca SR: "Hrali sme na šiestich obrancov, trochu viac sme sa točili. Dávid Nátny sa na rozcvičke necítil dobre. Útočníci nám však veľmi pomáhali, takže sme nemali toľko práce. Nóri  boli rýchli, napádali nás, preto sme museli hrať jednoducho a rýchlo posúvať puky."

Dvorský bol s 13 bodmi (8+5) v siedmich dueloch najproduktívnejší hráč slovenského tímu.
Bláznivá prestrelka: Slováci predviedli gólovú kanonádu, v závere skoro dopustili drámu Zobraziť článok

Nórsko - Slovensko.
Nórsko – Slovensko ONLINE: Slovenskí juniori potvrdili rolu favorita Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});