Vlhová po prvom kole v nádejnej pozícii: Bude siahať po víťazstve?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po elitnej pätnástke 1. kola štvrtkového slalomu Svetového pohára na druhom mieste.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po elitnej pätnástke 1. kola štvrtkového slalomu Svetového pohára na druhom mieste.

Fotogaléria

Vo francúzskom stredisku Courchevel zaostávala iba za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 17 stotín sekundy. Priebežne tretia Katharina Liensbergerová z Rakúska stratila na líderku 1,06 sekundy.

ko prvá vyšla na trať líderka celkového poradia Shiffrinová a vo svojej plynulej jazde mala iba malé zaváhanie na dvojbráne v druhej pasáži. Američanke dokázala sekundovať z prvej pätice na trati iba Vlhová, keďže Paula Moltzanová, Leona Popovičová, ako aj Anna Swennová-Larssonová predviedli niekoľko zaváhaní a výrazne zaostali.

Zapojiť sa do boja o popredné priečky chcela Lena Dürrová, ktorej v priebežnom poradí SP patrí v slalome 2. priečka. Nemeckú lyžiarku však vyradil ešte v prvej polovici trate špicar.

Trať prvého kola pretekov postavil Vlhovej švajčiarsky tréner Mauro Pini, ktorý sa ju snažil prispôsobiť čo najviac štýlu slovenskej lyžiarky. Preteky štartovali pod umelým osvetlením, čo zo štatistického hľadiska Vlhovej malo vyhovovať. Zlatá olympijská medailistka z Pekingu triumfovala až v 13 z 20 "nočných" slalomov.  

Vlhová výhodu "trate na mieru" využila, keď s číslom dva mala problémy iba v druhej pasáži svahu. Zaváhanie sa premietlo aj do medzičasu, na ktorom zaostávala za Shiffrinovou o 38 stotín, následne však predviedla rytmickú jazdu a manko stiahla na 17 stotín. Pred 2. kolom (20.45 SEČ) tak bola v hre o víťazstvo.

Miroslav Šatan absolvoval stretnutie s Andrejom Dankom.
Šatan si to za stretnutie s Dankom poriadne zlízol: Ironický odkaz reprezentanta! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});