Mešár o súbojoch s Čechmi: Veľká rivalita! Podpichovali sme sa na letisku

Jednou z najväčších posíl slovenského tímu na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo švédskom Göteborgu (od 26. decembra do 5. januára) ...

Jednou z najväčších posíl slovenského tímu na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo švédskom Göteborgu (od 26. decembra do 5. januára) bude útočník Montrealu Filip Mešár (19), ktorý hrá aktuálne v juniorskom tíme Kitchener Rangers v OHL.

Fotogaléria

Na šampionát, ktorý sa celý otvorí naším zápasom proti Česku, sa už teší. Aktuálne sa už pripravuje vo Zvolene, kde prebieha pred odletom do dejiska turnaja záverečný kemp. Draftovaná 26-ka z minulého roka po prílete zo zámoria hovorila pre náš denník nielen o reprezentácii, ale aj o pôsobení za veľkou mlákou.

Aký bol let zo zámoria na Slovensko, cítite únavu, keďže ste cez víkend ešte hrali zápas?

- Už tie posledné zápasy neboli najľahšie. Popravde bol som mysľou už na Slovensku. Trošku som rozmýšľal nad tým, že chcem byť už doma a pripravovať sa na šampionát. Avšak hral som ešte v piatok a sobotu dva zápasy a v pondelok ráno som priletel na Slovensko. Bol to dosť dlhý let, takže som trochu unavený. Ale som rád, že už som s tímom a môžem konečne rozprávať po slovensky.

Šimon Nemec (v strede) bol svedkom šialeného zápasu.
Krásne gesto hviezdy New Jersey: Nemca si vybral pred vlastným bratom! Zobraziť článok

Druhú zámorskú sezónu ste začali na farme Montrealu v AHL v drese Lavalu, ale po dvoch zápasoch vás poslali do kanadskej juniorky Kitcheneru, kde ste boli aj vlani. Brali ste to ako sklamanie?

- Bolo to pre mňa trošku sklamanie, ale mal som na túto tému veľa mítingov s Montrealom. Začal som prípravné zápasy v prvých dvoch útokoch, ale potom poslali nižšie Joela Armiu z NHL do Lavalu a už nebolo miesto pre mňa. Vedenie sa zhodlo, že bude lepšie, keď pôjdem naspäť do juniorky a môžem rozvíjať kreativitu v prvých dvoch útokoch. Nemal som veľmi na výber, ale je to pre mňa veľká motivácia.

Ako zatiaľ hodnotíte ročník v juniorskom tíme, keďže máte 32 bodov za 20 duelov?

- Cítim sa dobre, darí sa aj tímu, máme veľmi dobrú partiu. Sme aj kamaráti mimo ľadu. Veľa urobila i trénerská zmena, celý štáb sa obmenil. Dúfam, že to bude takto pokračovať.

Bavili ste sa o šampionáte aj s Jurajom Slafkovským?

- Áno, ale bolo mi jasné, že nebude mať asi šancu prísť na MS. Som veľmi rád, že teraz sa mu darí trošku lepšie. Sledujem jeho zápasy a hrá oveľa lepšie než na začiatku sezóny. Nejako som ho však neskúšal presviedčať, aby sa spýtal, či môže ísť na šampionát. NHL je teraz pre neho najdôležitejšia a verím, že sa mu bude dariť viac a viac.

Bolo vaše uvoľnenie pre potreby juniorskej reprezentácie bezproblémové?

- Z mojej strany určite. Ja som nejako s trénermi o tom ani nekomunikoval, rovnako ani s manažérmi. Iba s reprezentačným trénerom Fenešom som mal pohovor a oni to potom vybavili za mňa. Nijaké problémy tam neboli.

Šimon Nemec a Juraj Slafkovský patria medzi naše najkvalitnejšie hokejové talenty
Hokejová dvadsiatka sa pripravuje na MS: Objaví sa na šampionáte hviezdne duo z NHL? Zobraziť článok

Tešíte sa už na turnaj? Mužstvo vyzerá silné najmä v ofenzíve.

- Veľmi sa teším na turnaj. Bude môj posledný v tejto kategórii. Chceme si to všetci, čo sme v mojom ročníku, užiť na ľade čo najviac. Máme dobrý tím v ofenzíve. Čo sledujem, veľa hráčov boduje a ukazujú sa v dobrom svetle. Takže verím, že si presunú formu aj do reprezentácie vrátane mňa a budeme hrať jeden za druhého. Sme silní na ľade i charakterovo.

Ako vidíte naše šance na turnaji?

- Myslím si, že máme veľkú šancu niečo spraviť, pretože počet hráčov z ročníka 2004 je veľmi slušný. Sú od nás veľké očakávania, ale nie je dobré si nejaké tlaky na seba pripúšťať. Výhodou môže byť aj širšie a väčšie ihrisko. Ja som strávil nejaké roky na Slovensku. Verím, že ak budem mať puk na hokejke, tak môžem veľa spraviť pre tím. Ak budeme hrať ako jeden tím, tak môže byť i väčšie ihrisko našou výhodou.

Čo hovoríte na to, že všetky zápasy Slovenska sa hrajú na tomto šampionáte o 12.00 hodine?

- Je to trošku divné, ale nik sa nás nepýtal, o koľkej chceme hrať. Také isté podmienky ako my budú mať aj iné tímy. Ja s tým nemám nejaký problém.

Na úvod MS máme za súpera Česko. Vnímate aj vy ako mladí hráči ešte túto rivalitu medzi Slovákmi a našimi susedmi?

- Určite áno. Na letisku som stretol aj troch hráčov Česka - Tomáša Hamaru, Adama Židlického a Eduarda Šalého - a trošku sme sa podpichovali, takže určite to bude veľká rivalita. Bude to hneď prvý zápas a bude jeden z tých najdôležitejších v našej skupine.

Tomáš Tatar (vľavo) sa dočkal, strelil prvý gól v sezóne.
Nekonečné čakanie sa skončilo: Tatar strelil po 7 mesiacoch v NHL gól Zobraziť článok

Mešárova sezóna v číslach

Laval - AHL

 

zápasy: 2

góly: 0

asistencie: 1

Kitchener - OHL

zápasy: 20

góly: 13

asistencie: 19

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});