Nela Lopušanová sa vrátila z Ameriky domov: Dojemné zvítanie s rodinou na letisku!

Už sa nevedeli dočkať jej návratu! Talentovaná hokejistka Nela Lopušanová (15) vyrazila koncom augusta plniť si svoj hokejový sen do ...
  • Zdroj: ik

Už sa nevedeli dočkať jej návratu! Talentovaná hokejistka Nela Lopušanová (15) vyrazila koncom augusta plniť si svoj hokejový sen do Ameriky, kde nastúpila na strednú školu Bishop Kearney a zároveň hrala aj v súťaži hráčok do 19 rokov za tamojší BK Selects U19.

Kde ste najviac pocítili kontrast medzi Amerikou a Slovenskom?

- Určite hlavne v tréningoch, kde musíme makať navyše. Aby toho nebolo málo, každý jeden týždeň robíme aj určité testy. To nás posúva ďalej. Celkovo to je v tej škole úplne inak nastavené ako doma.

Ako teda hodnotíte Ameriku celkovo, zo študijnej aj zo športovej stránky?

- Hodnotím to veľmi pozitívne. Cítim, že som sa hlavne zlepšila v angličtine, ale aj v hokeji. Je to jeden super program, kde sa zdokonaľujem zo všetkých stránok.

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová bude v novej sezóne pôsobiť v americkom tíme Bishop Kearney Selects.
Nela Lopušanová zažiarila v zámorí: Sedem bodov a ešte k tomu aj hetrik Zobraziť článok

Naučili ste sa v USA nové finty, ktoré teraz predvediete?

- Uvidíme, nerada by som prezrádzala dopredu. Súperov potom iba zbytočne na to upozorňujem.

Čo vám chýbalo v USA najviac?

- Určite rodina! Podmienky v USA sú naozaj skvelé, takže z domu mi tam naozaj nechýbalo nič, iba moji najbližší. A hlavne mamine jedlá! To je niečo, čo nedokážem ani slovami vyjadriť... Dlho som si nevedela zvyknúť na miestnu americkú kuchyňu. Teraz, keď som doma, si to budem vynahrádzať.

Lopušanová na galavečeri Hokejista roka doslova žiarila.
Nela Lopušanová už o pár dní odlieta do zámoria plniť si svoj sen: V Amerike bude o mňa dobre postarané! Zobraziť článok

Tak čo bude prvé, čo vám mama doma navarí?

- To je veľmi ťažká otázka. Ja milujem všetky jedlá, zjem naozaj úplne všetko... Ťažko takto povedať, čo bude úplne prvé, ale viem, že mama prekvapí s niečím, na čom si naozaj pochutím.

Aký máte teraz najbližší program?

- Teraz ma primárne čaká reprezentačný kemp pred MS do
18 rokov, ale keď prídem domov, tak sa hodím do mojej postele! Tá mi chýbala naozaj dosť. To bude zrejme úplne prvá vec, ktorú spravím, keď prídem domov.

Spomínali ste, že ste sa zlepšili v angličtine. Máte určité frázy alebo slovíčka, ktoré sa teraz na vás na-
lepili.

- Áno, musím sa priznať, že za ten čas mám už určité frázy, ktoré som si osvojila, ale popravde by som si ich rada nechala pre seba (smiech).

Fotky z príletu Nely Lopušanovej nájdete v galérii TU:

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk