Kližana motivuje pri návrate nová láska: Prešla si kadečím!

Úprimne sa otvoril! Rozhovor Nového Času s Martinom Kližanom (34) ponúka pohľad nielen do jeho tvrdej prípravy na comeback v tenise, ...
  • Zdroj: amk

Úprimne sa otvoril! Rozhovor Nového Času s Martinom Kližanom (34) ponúka pohľad nielen do jeho tvrdej prípravy na comeback v tenise, ale aj do jeho osobného života s novou láskou Kristínou Kormúthovou (38).

Zaľúbená dvojica oslávila Mikuláša v USA, kde spolu zakončujú prípravu a už o týždeň sa vrátia na Slovensko. Navyše, tenista s povesťou rebela premýšľa nad špeciálnym obsahom pre fanúšikov a opísal aj svoje pocity ohľadom novej partnerky, s ktorou sa v Miami vzájomne ťahajú. O ich spoločných Vianociach však zatiaľ rozhodnuté nie je...

FOTOGALÉRIA: Kližan otvorene o ceste ku comebacku i živote s novou láskou

Vaša oddanosť príprave je zreteľne viditeľná na sociálnych sieťach. Ako sa cítite ohľadom jej priebehu a aké nové veci ste objavili vo svojom tréningu?

- Na sociálne siete som dával príbehy každý deň. Ukazoval som všetkým ľuďom, ako sa to má robiť, keď sa chcete niekam dostať. Dávam tam aj časy behov, čiže si to každý môže porovnať so sebou. Tréneri to mohli mať aj ako pomôcku, hráči sa tým mohli motivovať. Cítim sa veľmi dobre, príprava je už v poslednej fáze, kde hrám často tréningové zápasy.

Udialo sa trebárs niečo, s čím ste na začiatku prípravy nepočítali?

- Som prekvapený, ako moje telo zvládlo túto enormnú záťaž. Hlavne v prvých dvoch fázach prípravy. Bol som veľmi zodpovedný v braní doplnkov a vitamínov a nezanedbával som ani dobrú regeneráciu.

Plánujete počas comebacku výrazným spôsobom zmeniť váš herný štýl?

- Meniť určite nemám v pláne nič. Predsa som sa svojím tenisom dostal po sebe idúcich 8 rokov do top 50 najlepších tenistov sveta. Myslím si, že som zdokonalil hlavne podanie.

Caroline Wozniacka si po tri a pol roku vychutnala triumf na kurte.
Mamina Caroline Wozniacka o Australian Open: Návrat po štyroch rokoch? Zobraziť článok

Existuje súper, ktorý vás dnes osobne motivuje viac ako ostatní?

- Najviac ma, samozrejme, motivuje Djokovič a jeho neskutočný prístup. Ale motivujú ma aj tí noví mladí hráči, ktorí sa svojou húževnatosťou dostali medzi tenisovú elitu.

Práca so sociálnymi sieťami vám ide na jednotku, máte pripravené pre fanúšikov nejaké chuťovky pre budúcnosť?

- Určite ma to veľmi napĺňalo na začiatku. Hlavne to zlepšovanie časov a zvyšovanie váh v posilňovni. Keď som dal nejaký post s rekordom, tak som mal veľmi veľa pozitívnych správ, a to ma veľmi tešilo. Vyzerá to tak, že ľuďom sa asi zapáčil ten bláznivý nápad dať comeback. Rozmýšľam aj nad tým, ak sa mi zadarí a budem sa rapídne zlepšovať v rebríčku, určite by som chcel pre ľudí vymyslieť špeciálny obsah, ktorý bude obsahovať veci typu, čo robím tesne pred zápasom, hneď po zápase, ako vyzerá taktická príprava, čo konkrétne používam z doplnkov a podobné veci. Je to niečo, čo mnohým ľudom otvorí oči, pomôže im to, alebo to bude pre nich len zaujímavé.

Viktória Hrunčáková s Matejom Liptákom.
Padol verdikt o kapitánoch: Kto povedie slovenských tenistov a tenistky? Zobraziť článok

Vidieť, že s priateľkou Kikou sa vzájomne ťaháte, čo pre vás znamená jej podpora a ako si to spolu v USA užívate?

- Kristínka je úspešná žena, ktorá si tiež za život prešla rôznymi problémami. Zo súkromného, z pracovného a nakoniec aj zo zdravotného stavu. Mám pri sebe niekoho, kto je minimálne taký úspešný ako ja a o to ma to viac motivuje, aby som sa ešte zlepšil a bola na mňa minimálne hrdá tak, ako som ja na ňu.

Budete spolu tráviť aj vianočné sviatky?

- Všetko závisí od toho, ako bude vyzerať môj turnajový kalendár. Je možné, že budem prvýkrát v živote tráviť Vianoce mimo rodiny, ale tak isto je možné, že to bude ako vždy s rodinou. Uvidíme.

Rafael Nadal podstúpil avizovanú artroskopiu zraneného ľavého bedra.
Tak ešte raz a naposledy! Legendárny Rafael Nadal má o konci jasno Zobraziť článok

Martin Kližan

- Narodený: 11. júla 1989

- Výška: 191 cm

- Hmotnosť: 85 kg

- Kariérne tituly ATP: 6

Najvyššie umiestnenie: 24.

- Peňažné výhry: 5,1 mil. eur

Novak Djokovič s manželkou Jelenou.
Djokovič ako vzorný otec: Svetová jednotka sa venuje deťom i manželke Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});