Bratia Hughesovci takmer prepisovali 40-ročný zápis: Šťastných nenapodobnili

Bitka bratov Hughesovcov v hokejovej NHL vyznela víťazne pre New Jersey Devils. Jack Hughes k tomu prispel gólom a dvoma asistenciami, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bitka bratov Hughesovcov v hokejovej NHL vyznela víťazne pre New Jersey Devils. Jack Hughes k tomu prispel gólom a dvoma asistenciami, jeho brat Luke jedným presným zásahom.

Devils viedli vo Vancouveri po dvoch tretinách 5:2, no napokon sa strachovali o výsledok. Domáci v 57. minúte dokázali zmazať manko a vyrovnať na 5:5, no 34 sekúnd pred koncom tretej tretiny Jesper Bratt predsa rozhodol o triumfe New Jersey. Tešil sa z toho aj slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý bol s minutážou  21:45 tretí najvyťaženejší hráč hostí a šancu netradične dostával aj v oslabeniach - odohral v nich takmer tri minúty. "Keď vedieme   5:2, nemôžeme súperovi dovoliť takto sa vrátiť do hry o víťazstvo. Našťastie sme to zvládli," reagoval na priebeh stretnutia Jack Hughes.  

Šimon Nemec (v strede) bol svedkom šialeného zápasu.
Nemec svedkom šialeného zápasu, Slováci vyšli bodovo naprázdno Zobraziť článok

Hughesovci (všetci draftovaní v prvom kole) sú deviata bratská trojica, ktorá sa predstavila v jednom stretnutí NHL. Predtým to boli okrem Šťastných aj Boucherovci, Cookovci, Bentleyovci, Plagerovci, Sutterovci, Brotenovci a Staalovci. Naposledy sa to stalo v apríli tohto roka, keď na zápas vykorčuľovali Eric a Marc Staal v drese Floridy proti Jordanovi Staalovi z Caroliny. "Teraz sme prežili parádne dva dni. Stretli sme sa tu celá rodina, išli sme aj na večeru a poprechádzať sa. Bolo to naozaj skvelé, rovnako ako naša spoločná fotka počas rozkorčuľovania," dodal Luke Hughes.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk