Bratia Hughesovci takmer prepisovali 40-ročný zápis: Šťastných nenapodobnili

Bitka bratov Hughesovcov v hokejovej NHL vyznela víťazne pre New Jersey Devils. Jack Hughes k tomu prispel gólom a dvoma asistenciami, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bitka bratov Hughesovcov v hokejovej NHL vyznela víťazne pre New Jersey Devils. Jack Hughes k tomu prispel gólom a dvoma asistenciami, jeho brat Luke jedným presným zásahom.

FOTOGALÉRIA: Bratia Hughesovci

Smutný zostal po domácej prehre 5:6 ich súrodenec v drese Vancouveru Quinn Hughes. Ten mal na konte dve asistencie a hoci na bránku súpera vyslal až štyri strely, neskóroval.

Hughesovci tak nenapodobnili slovenských bratov Šťastných, ktorí boli podľa ESPN pred takmer 40 rokmi poslednou bratskou trojicou s gólovým zápisom v jednom zápase NHL. Marián, Anton i Peter Šťastný sa 8. decembra 1984 zhodne zapísali do streleckej listiny v drese Quebecu Nordiques v stretnutí zámorskej profiligy proti New Jersey.

"Myslím si, že Luke aj Quinn hrali naozaj dobre. Bolo zábavné hrať s oboma v jednom zápase. Užili sme si to," smial sa po zápase Jack Hughes. V hľadisku, samozrejme, nechýbali ani ich rodičia Jim a Ellen Hughesovci, ktorých tváre si často vyberali aj režiséri prenosu. Jack a Luke sa tretíkrát v sezóne presadili spoločne gólovo v jednom zápase.

Novinky o drafte oznámil komisár NHL Gary Bettman.
Novinky o drafte NHL: Posledný centralizovaný, od roku 2025 inak Zobraziť článok

"Bolo to veľké víťazstvo, ukázali sme v závere charakter. Máme dôležité dva body, hoci sme si to predstavovali trochu inak. Ale napokon sa nám podarilo zvíťaziť," zdôraznil Luke Hughes.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});