Futbalový svet smúti: Zomrel legendárny tréner Anglicka či Barcelony

Terry Venables, bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie alebo Barcelony, zomrel dnes vo veku 80 rokov po dlhej chorobe. Vo vyhlásení ...
  • Zdroj: iStock

Terry Venables, bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie alebo Barcelony, zomrel dnes vo veku 80 rokov po dlhej chorobe. Vo vyhlásení pre britské médiá to oznámila jeho rodina.

Ako tréner doviedol Anglicko do semifinále domácich majstrovstiev Európy 1996. Predtým v roku 1985 získal s Barcelonou španielsky titul a v nasledujúcom roku sa dostal do finále Európskeho pohára majstrov, dnešnej Ligy majstrov.

Na konte má tiež triumf v anglickom pohári s Tottenhamom. Trénoval aj Leeds, Middlesbrough, Crystal Palace, Queens Park a austrálsku reprezentáciu. Ako hráč hral nastupoval za Chelsea, Tottenham alebo Queens Park.

Andy Moog je hviezdnym odchovancom tímu Penticton Vees, a tak mu jeho súčasní hráči popriali veľa šťastia v najťažšom životnom zápase.
Krutá diagnóza trojnásobného víťaza Stanley Cupu: Čaká ho najťažší životný boj! Zobraziť článok

"Bol to najlepší a najinovatívnejší tréner, pod akým som kedy hral," napísal bývalý útočník Gary Lineker na sociálnej sieti X.

"Bol však oveľa viac ako len skvelý tréner. Bol očarujúci, zábavný a bol to predovšetkým priateľ," dodal Lineker, ktorý pod Venablesovým vedením hral nielen za anglickú reprezentáciu, ale aj za Tottenham a Barcelonu.

Petr Čech (vľavo) po svojom debute v profesionálnom hokeji.
Jedna úspešná kariéra mu nestačila: Legendárny český futbalový brankár debutoval v profi hokeji! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});