Krutá diagnóza trojnásobného víťaza Stanley Cupu: Čaká ho najťažší životný boj!

Smutná správa zo zámoria. Trojnásobný víťaz Stanley Cupu s Edmontonom Oilers Andy Moog (63) bojuje s rakovinou. Bývalý kanadský brankár ...
  • Zdroj: Facebook - Penticton Vees

Smutná správa zo zámoria. Trojnásobný víťaz Stanley Cupu s Edmontonom Oilers Andy Moog (63) bojuje s rakovinou. Bývalý kanadský brankár to prezradil médiám.

Miloš Kelemen (vľavo) a Samuel Girard počas zápasu NHL.
Úzkosti a závislosť od alkoholu: Šokujúce priznanie známeho obrancu Zobraziť článok

Patrí medzi najikonickejších hokejových brankárov osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Moog chytal v najlepšej lige sveta 18 sezón, počas ktorých sa hneď trikrát radoval zo zisku najcennejšej trofeje. V NHL odohral v základnej časti viac než 700 duelov, ďalších 130 pridal v play-off. 

Teraz má 63 rokov a čaká ho najťažší životný zápas. „Náš dlhoročný priateľ Andy Moog má rakovinu. Požiadal nás, aby sme sa o túto správu podelili s hokejovou komunitou, ktorá pre neho v priebehu rokov znamenala veľmi veľa. Dúfame, že mu pošlete nejaké pekné odkazy a priania, pretože začína jeho najväčší boj v kariére," napísal výrobca prémiového brankárskeho vybavenia Mike Vaughn na svoj Instagram.

Moog bol draftovaný až v siedmom kole, no nakoniec sa veľkými písmenami zapísal do histórie NHL. Navyše reprezentoval Kanadu na olympijských hrách v roku 1988, bol nominovaný na cenu pre najlepšieho brankára sezóny a je držiteľom William M. Jennings Trophy.  Okrem Edmontonu si zachytal taktiež v Bostone, Dallase i Montreale.

Petr Čech (vľavo) po svojom debute v profesionálnom hokeji.
Jedna úspešná kariéra mu nestačila: Legendárny český futbalový brankár debutoval v profi hokeji! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});