Jedna úspešná kariéra mu nestačila: Legendárny český futbalový brankár debutoval v profi hokeji!

Príbeh ako z filmu pokračuje. Legendárny futbalový brankár Petr Čech (41) si plní sny a má za sebou ďalší míľnik. V sobotu večer totiž ...
  • Zdroj: X/@BelfastGiants - William Cherry

Príbeh ako z filmu pokračuje. Legendárny futbalový brankár Petr Čech (41) si plní sny a má za sebou ďalší míľnik. V sobotu večer totiž debutoval v profesionálnom hokeji. Do bránky Belfastu, ktorému kvôli veľkej maródke vypomáha, išiel za rozhodnutého stavu na posledních päť minút a dokonca si udržal čisté konto.

FOTOGALÉRIA: Legendárny český futbalový brankár debutoval v profi hokeji!

Petr Čech je svete futbalu veľkou hviezdou. Väčšina fanúšikov si ho pamätá najmä z pôsobenia v londýnskej Chelsea, kde navyše po kariére pokračoval v oblasti manažmentu. Už v tej dobe si ale začal plniť veľký sen a postavil sa do hokejovej bránky. Pôsobil v nižších anglických súťažiach.

Teraz však Čech zamieril na hosťovanie do jedného z najlepších britských hokejových tímov. Pomáha Belfastu Giants, ktorý sa tento rok predstavil aj Lige majstrov, a v sobotu si pripísal premiéru v profesionálnom hokeji.

Petra Čecha uviedli do Siene slávy Premier League.
Veľký posun Petra Čecha: Siahol po ňom klub z najvyššej súťaže Zobraziť článok

Belfast hral proti Glasgowu a päť minút pred koncom viedol už 5:1. Fanúšikovia tak neváhali a začali skandovať: „My chceme Čecha!"

Napokon boli vyslyšaní. Legendárny český brankár dostal svoju šancu a ani raz neinkasoval. Pripísal si jeden úspešný zákrok.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk