Veľké sklamanie: Slováci sa tešili na jazdu Petry Vlhovej, stalo sa niečo nečakané!

Veľké sklamanie fanúšikov! Tešili sa na jazdu slovenskej hviezdy Petry Vlhovej v pretekoch Svetového pohára v Killingtone, ale stalo ...

Veľké sklamanie fanúšikov! Tešili sa na jazdu slovenskej hviezdy Petry Vlhovej v pretekoch Svetového pohára v Killingtone, ale stalo sa niečo nečakané.

Fotogaléria

Slovenská hviezda Petra Vlhová usiluje o svoje premiérové víťazstvo v kariére v obrovskom slalome v americkom Killingtone, kde doteraz ešte nikdy netriumfovala. Fanúšikovia pri televíznych obrazovkách boli veľmi zvedaví na jej jazdu v prvom kole, ale zostali sklamaní. Vďaka chybe amerického vysielateľa si Vlhovej jazdu na domácej pôde rivalky Mikaely Shiffrinovej vôbec nemohli vychutnať. Pre chybu signálu mohli sledovať len jej dojazd do cieľa.

Petra Vlhová figurovala po úvodnej pätnástke 1. kola sobotného obrovského slalomu Svetového pohára na ôsmom mieste. V americkom Killingtone zaostávala za vedúcou Austrálčankou Alice Robinsonovou o 94 stotín sekundy. Druhé kolo sľubovalo drámu, druhá Švédka Sara Hectorová strácala na líderku šesť a tretia Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová iba osem stotín.

Petra Vlhová oslavuje výhru v Levi.
Známe lyžiarske meno o Vlhovej: Ide jej o pomstu! Zobraziť článok

Pretekárky mali v 1. kole problémy so slabšou viditeľnosťou. Vo vrchnej časti ju znižoval intenzívny vietor, ktorý víril sneh, v spodnej polovici zasa tieň. Hectorová využila výhodné štartové číslo jeden a predviedla vydarenú jazdu, ktorou sa dostala do vedenia. Vlhová, ktorá štartovala s päťkou, začala nádejne a na prvom medzičase strácala na priebežnú líderku iba šesť stotín. V druhom sektore však nabrala vyše polsekundové manko. V dolnej časti už jej strata veľmi nenarástla a v cieli sa zaradila na priebežnú piatu pozíciu s odstupom 0,88 s na Hectorovú. Napokon ju predbehli ešte tri konkurentky. Švédku potom prekonala Robinsonová s deviatkou a pred 2. kolom (19.00 SEČ) si vytvorila najlepšiu pozíciu.

Tesné rozdiely dávali šancu na víťazstvo aj ďalším pretekárkam. Štvrtá bola s odstupom 21 stotín Talianka Marta Bassinová, domáca favoritka Mikaela Shiffrinová sa zaradila na priebežné piate miesto (+0,23).

Petra Vlhová túži fazónu, o ktorej odborníci spievajú ódy, pretaviť do prvého víťazstva na východe USA.
Dobyje Petra konečne aj Mikaelin Killington? Verí, že teraz to vyjde! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});