Neuveriteľná Shiffrinová: Soba chcela pomenovať po Vlhovej!

Američanka Mikaela Shiffrinová neustále ukazuje svoju veľkosť nielen šampiónky, ale aj človeka. Krásnym gestom chcela vzdať poctu Petre ...

Američanka Mikaela Shiffrinová neustále ukazuje svoju veľkosť nielen šampiónky, ale aj človeka. Krásnym gestom chcela vzdať poctu Petre Vlhovej po druhom slalome vo fínskom Levi, ktorý Slovenka nešťastne nedokončila.

Fotogaléria

Peknou tradíciou na pretekoch vo fínskom Levi je, že víťazka slalomu dostane mláďa soba, ktorému môže vybrať meno. Počas uplynulého víkendu rozšírili svoje stáda Slovenka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová. Vlhová pomenovala po sobotňajšom triumfe svojho soba Zuzka, po svojej mame. V nedeľňajšom slalome siahala po double. Prvé kolo vyhrala, v druhom si išla po triumf, keď prišiel nešťastný špicar a preteky nedokončila.

Nórka Ragnhild Mowinckelová.
Vlhovej súperka za chybu pykala: Prísne pravidlá, s týmto je koniec! Zobraziť článok

Triumfovala teda Američanka Shiffrinová a získala aj ďalšieho soba. Na sociálnej sieti instagram prezradila, prečo sa rozhodla pre meno Grogu. "Veľmi sa mi páčili všetky návrhy na mená sobov, ktoré ste mi poslali! Nakoniec som zostala pri jednom, ktoré by asi veľa ľudí nečakalo: Grogu! Pozadie je pomerne jednoduché - Grogu (Baby Yoda) je jedna z mojich najobľúbenejších postáv. Jej maniere sú také vtipné a zároveň je rozkošná a drsná. Počas minulej sezóny som ju používala ako inšpiráciu, keď som bola nervózna na pretekoch. Stal sa z toho taký bežný vtip v mojom tíme a rodine. V podstate vždy, keď sa mi zdá, že cítim veľký tlak, tak niekto z mojich blízkych mi pošepká ‚Groguuuuu!’ A to mi pomáha tak trochu sa zresetovať."

Petra Vlhová počas druhého slalomu vo fínskom Levi
Športová tragédia: Vlhová mierila za výhrou, napokon vypadla! Zobraziť článok

Shiffrinová vymenovala aj ostatné návrhy na mená pre soba, ktoré sa jej páčili najviac. Zaujalo, že jedno z nich bolo Petra. Chcela tým vzdať poctu svojej rivalke Vlhovej. "Milujem myšlienku, keď môžem vzdať hold Petre Vlhovej za jej výkon počas tohto víkendu a tomu, ako za tie roky posunula na vyššiu úroveň moje vlastné lyžovanie,” napísala Shiffrinová. Tak sa nechajme prekvapiť. Ak v budúcnosti Američanka opäť ovládne slalom v Levi a získa ďalšieho soba, možno ho pomenuje práve po Petre Vlhovej!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});